Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Προθεσμία είκοσι ημερών για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας και σταθμού βάσης από ακίνητο στη συμβολή των οδών Κονταράτου - Γαμβέτα, δίνει η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Βόλου στην κάτοχο εταιρεία, μετά την ανάκληση της σχετικής άδειας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). 

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τον Ιούνιο του 2013 η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης, έπειτα και από σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, απέρριψε αίτημα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση κεραίας στο συγκεκριμένο σημείο. Περαιτέρω ζητήθηκε από την ΕΕΤΤ να ανακαλέσει την σχετική άδεια που είχε χορηγήσει. Πράγματι η ΕΕΤΤ προχώρησε στις 29.1.2014 στην ανάκληση της με αρ. 9731/29.5.2013 απόφασης της για χορήγηση αδείας. 

Πλέον σύμφωνα και με τον Κανονισμό της ΕΕΤΤ και την κείμενη νομοθεσία η κάτοχος εταιρεία, της οποίας ανακαλείται η άδεια υποχρεούται για την  άμεση απομάκρυνση όλων των εγκαταστάσεων της κατασκευής κεραίας. Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης προχώρησε στην κοινοποίηση της απόφασης στην κάτοχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και της έθεσε 20ημερη προθεσμία για την απομάκρυνση της κεραίας και του σταθμού βάσης. 

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, που επιλέγεται το συγκεκριμένο σημείο για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας και η δεύτερη φορά που θα απομακρυνθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: