Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Οι πολίτες να αναδείξουν δημοτικές αρχές χειραφετημένες από το κράτος, τα κόμματα και τα άδηλα συμφέροντα

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, καθώς κλείνει ένας ιστορικός κύκλος που οδήγησε σε παρατεταμένη ύφεση και εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα και  πρέπει να ανοίξει ένας νέος κύκλος εθνικής ανασυγκρότησης», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στα Ιωάννινα με την οποία ολοκληρώθηκε η τέταρτη θεματική παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας των 5 Δημάρχων». Το ερώτημα είναι ποια Τοπική Αυτοδιοίκηση; Σε αυτό ακριβώς το ερώτημα προσπαθεί να απαντήσει η «Πρωτοβουλία των 5», όπως είπε, με τις θεματικές ημερίδες που διοργανώνει.

«Εμείς επιμένουμε αυτοδιοικητικά και προγραμματικά. Οι εκλογές είναι μια μοναδική ευκαιρία, την οποία οι πολίτες θα πρέπει να αξιοποιήσουν. Το πιο προωθημένο, το πιο ριζοσπαστικό μήνυμα που μπορούν να στείλουν οι πολίτες στην κυβέρνηση και συνολικά στο πολιτικό σύστημα, είναι να αναδείξουν δημοτικές αρχές χειραφετημένες από το κράτος, τα κόμματα και τα άδηλα συμφέροντα, δημοτικές αρχές που μπορούν να εγγυηθούν ένα τέτοιο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αντιμετωπίσουν τις πιεστικές ανάγκες της κοινωνίας».

Σε άλλη ερώτηση, με αφορμή τη δήλωση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ.Φ.Κουβέλη ότι τάσσεται υπέρ της «Πρωτοβουλίας των 5», για το αν η κίνηση είναι ανοιχτή στη στήριξη και άλλων κομμάτων, ο κ.Σκοτινιώτης απάντησε θετικά υπογραμμίζοντας όμως ότι υπάρχει μία σαφής εξαίρεση,  η Χρυσή Αυγή, είτε εμφανίζεται καθαρά, είτε μεταμφιεσμένη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: