Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης για τα θέματα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης

«Η Καθαριότητα και η Ανακύκλωση στο Δήμο Βόλου, το σήμερα και το αύριο» είναι το θέμα ειδικής δημόσιας συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 13:00, στο Δημαρχείο Βόλου, σε συνέχεια της σχετικής δέσμευσης που είχε αναλάβει ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Πρόκειται ουσιαστικά για μια συνολική και ολοκληρωμένη ενημέρωση των 50 φορέων της πόλης που απαρτίζουν την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου, μέσα από την οποία θα δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας για τα σημαντικά θέματα στους τομείς της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.
 Στην αυριανή συνεδρίαση θα γίνει, για πρώτη φορά, μία όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη παρουσίαση του τομέα της Καθαριότητας και της Ανακύκλωσης του Δήμου και συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της. Σημειώνεται ότι, αν και η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης είναι πολύ νευραλγική υπηρεσία, οι αρμοδιότητες της οποίας βρίσκονται στον πυρήνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα μία ολοκληρωμένη και σοβαρή συζήτηση για το τι είναι τελικά η συγκεκριμένη δημοτική υπηρεσία, ποιο το έργο της και ποια η προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο. Κυριαρχεί μία ασαφής εικόνα για τη λειτουργία της, δημοσιοποιούνται αποσπασματικά πληροφορίες για τη δράση της, γίνονται με ευκολία ισοπεδωτικές αναφορές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση που δε βοηθά τους δημότες να διαμορφώσουν ολοκληρωμένη άποψη για το έργο της και το εύρος των αρμοδιοτήτων της.
«Πιστεύουμε ότι, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία της οικονομικής κρίσης, οπότε οι σταθερές στη ζωή των πολιτών έχουν ανατραπεί και η λειτουργία των δήμων έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές, ενώ και το μέλλον κάθε άλλο παρά ευοίωνο προδιαγράφεται, είναι ο κατάλληλος χρόνος για μία υπεύθυνη συζήτηση  σε σχέση  με το πώς έχει διαμορφωθεί η καθαριότητα της μείζονος πόλης μας στη νέα πραγματικότητα του «Καλλικράτη» και πώς θέλουμε και πώς μπορεί να λειτουργήσει η Υπηρεσία με καλύτερες συνθήκες, στο μέλλον. Γι’ αυτό το λόγο, η συνεδρίαση είναι ανοιχτή και σε όποιον άλλο φορέα ή πολίτη επιθυμεί να συμμετάσχει», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης. 
Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ.Νατάσα Οικονόμου τονίζει ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει μία ειλικρινής συζήτηση, σε ένα θεσμικό όργανο με αντιπροσωπευτική κοινωνική εκπροσώπηση, όπου θα παρουσιαστεί, για πρώτη φορά, όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένα η λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και οι μελλοντικές της δυνατότητες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: