Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση της Πολεοδομίας για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τους δημότες Βόλου να μην εμπιστεύονται πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά τις προβλέψεις της μελέτης αναθεώρησης και επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου, αλλά να απευθύνονται στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση, εξέδωσε σήμερα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Δόμησης κ.Σπύρος Τσιραντωνάκης. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Πολεοδομίας Δήμου Βόλου και αναφέρει συγκεκριμένα τα ακόλουθα: 

Στις 31.1.2014 και στις 3.2.2014 από πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «ΒΕΡΑ» και με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση της Β1 φάσης της μελέτης της αναθεώρησης και επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Βόλου διαδιδόταν με επίταση ότι αυξήθηκε η αρτιότητα των αγροτεμαχίων και της εκτός σχεδίου δόμησης για κατοικία. Μάλιστα ο δημοσιογράφος της αναφερόμενης εκπομπής καλούσε τους δημότες να απευθυνθούν σε μηχανικούς για να προχωρήσουν σε κατατμήσεις, προκειμένου να διασώσουν τις περιουσίες τους, θέτοντας σε αυτούς και προθεσμία ένα – δύο μήνες. Ο δημοσιογράφος απέδωσε την αύξηση της αρτιότητας σε ενέργειες της δημοτικής αρχής. 
Με την παρούσα ενημερώνουμε τους δημότες ότι τα ανωτέρω γεγονότα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καμία αρτιότητα δεν αυξήθηκε, πολύ δε περισσότερο με ενέργειες της δημοτικής αρχής. Η κατεύθυνση που δίνει το σχέδιο Π.Δ. του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου (Ιανουάριος 2013), στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, είναι οι αρτιότητες για την κατοικία να παραμείνουν στα ίδια με τα σημερινά επίπεδα. 

Σε κάθε περίπτωση πριν από την οποιαδήποτε ενέργεια, καλούμε τους δημότες να απευθύνονται για πληροφορίες στο Τμήμα Σχεδίου Πόλης της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης (Κτίριο Σπίρερ, 2ος όροφος, τηλ. 2421356851).

Προκειμένου να προστατεύσει τους δημότες από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων σε  ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως αυτό της ιδιοκτησίας, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου αποφάσισε να κινηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: