Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Φ.Λαμπρινίδης: Ο Α.Παπατόλιας διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για τα έργα του Δήμου Βόλου

Απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του κ.Α.Παπατόλια για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ.Φώτης Λαμπρινίδης επισημαίνει τα ακόλουθα: «Για άλλη μια φορά ο Απόστολος Παπατόλιας δεν μας εξέπληξε. Διαστρεβλώνοντας  με τη γνωστή αμετροέπεια συστηματικά την πραγματικότητα και τα ίδια τα στοιχεία, προσπαθεί, επί ματαίω, να κρατηθεί στην επικαιρότητα αδιαφορώντας για την όποια αξιοπιστία των λόγων του.
Τα αδιαμφισβήτητα ωστόσο στοιχεία τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα:

O Δήμος Βόλου υλοποιεί, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας, 20 εγκεκριμένες προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 24.776.613 ευρώ, πετυχαίνοντας να αναδειχθεί ως ο πρώτος Δήμος της Θεσσαλίας. Ακολουθεί δεύτερος, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, ο Δήμος Λάρισας, με 13 εγκεκριμένες προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 18.588.164 ευρώ. Από τις 20 αυτές προτάσεις, οι 15 εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Θεσσαλίας μετά την 1.1.2011 που ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή, ενώ και για τις υπόλοιπες 5 έχει επιμεληθεί την επεξεργασία των φακέλων τους η Τεχνική Υπηρεσία του νέου Δήμου Βόλου. Ο Δήμος, όπως είναι προφανές, έχει συνέχεια και συνεπώς είναι αυτονόητο ότι συνεχίσαμε και όσα έργα βρίσκονταν σε εξέλιξη, όπως και αξιοποιήσαμε όποιες τυχόν μελέτες υπήρχαν από τους πρώην Δήμους.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Jessica (της Περιφέρειας Θεσσαλίας), ο Δήμος Βόλου είναι ο πρώτος θεσσαλικός Δήμος που προωθεί την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενου έργου και συγκεκριμένα τη δημιουργία χώρου στάθμευσης στην Πορταριά, ενώ έχει καταθέσει προς αξιολόγηση και το master plan του πρώην Δήμου Πορταριάς με τίτλο ‘Υποδομές ανάδειξης της Πορταριάς σε διακεκριμένο θέρετρο τουρισμού», που περιλαμβάνει και την κατασκευή του τελεφερίκ. 

Επιπροσθέτως, η ΔΕΥΑΜΒ έχει υποβάλει τους σχετικούς φακέλους για την αξιοποίηση του  προγράμματος Jessica (του ΕΠΠΕΡΑΑ),  για τέσσερα έργα, τα λεγόμενα συνοδά έργα των χρηματοδοτούμενων έργων αποχέτευσης Αγριάς, Αγίου Στεφάνου, Ιωλκού και την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση Μετερίζα Πηλίου.  

Το βέβαιο είναι ότι τα  αποτελέσματα γενικότερα για τη Μαγνησία θα ήταν καλύτερα, εάν την κρίσιμη τετραετία 2007-2010  οι φορείς που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού, είχαν  και την ανάλογη ετοιμότητα. Ως προς αυτό, ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ.Παπατόλιας υποχρεούται πρώτα απ’ όλα να δώσει μια απάντηση στη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κ.Γερακούδη η οποία από το 2011 επεσήμαινε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε έγγραφο του ΤΕΕ Μαγνησίας: «Δυστυχώς στο διάστημα 2007-2009 οι φορείς που είχαν τη δυνατότητα να ωριμάσουν τα έργα για τη Μαγνησία (Κεντρική διοίκηση-Υπουργεία, Περιφερειακή διοίκηση, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση) δεν ανταποκρίθηκαν στο βαθμό που ήταν αναγκαίος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετά κρίσιμα και αναγκαία έργα για τη Μαγνησία να στερούνται της αναγκαίας τεχνικής ωριμότητας». 

Θα επιμείνουμε: Ο κ.Παπατόλιας επιβάλλεται να κάνει επιτέλους και τον όποιο δικό του απολογισμό. Το απαιτούν οι πολίτες στους οποίους απευθύνεται κάθε φορά αναζητώντας το νέο ρόλο του».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: