Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Βόλου: Σε 15 μέρες έτοιμη η μελέτη για τη νέα γέφυρα στον Ξηριά

Σε κοινή δήλωσή τους για το θέμα της γέφυρας του Ξηριά στο ύψος της Λαχαναγοράς, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Φ.Λαμπρινίδης και Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου-Νέας Ιωνίας-Αισωνίας κ.Μπ.Τσαμπάζης, επισημαίνουν τα ακόλουθα:
Βάσει της μελέτης του αντιπλημμυρικού έργου που υλοποιείται αυτή την περίοδο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο χείμαρρο Ξηριά, προβλέπεται -όπως είναι ήδη γνωστό- η καθαίρεση της υπάρχουσας γέφυρας, ενώ Δήμος Βόλου και Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν συμφωνήσει στην αναγκαιότητα αντικατάστασής της με νέα. Η νέα γεφύρωση θα είναι συμβατή με τη μελέτη χάραξης της περιφερειακής οδού Βόλου από τη θέση Μπουρμπουλήθρα έως την έξοδο του Περιφερειακού στην οδό Λαρίσης.
Προκειμένου να επισπευσθεί η ωρίμανση του έργου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζήτησε από το Δήμο Βόλου να αναλάβουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής της γέφυρας. Η μελέτη βρίσκεται ήδη στην τελική φάση και θα είναι έτοιμη σε 15 περίπου μέρες, ενώ, όπως επιβεβαιώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστού και του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη, η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη πίστωση για την υλοποίηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: