Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ για τα αποτελέσματα των νέων μετρήσεων του δικτύου ύδρευσης Αγριάς

Από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ, στο πλαίσιο της συστηματικής και υπεύθυνης ενημέρωσης του κοινού για την ποιότητα του παρεχόμενου νερού στο δίκτυο ύδρευσης, ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Μετά την από 3/10/2013 ανακοίνωσή της, η ΔΕΥΑΜΒ εξακολούθησε να παίρνει συνεχώς δείγματα από το νερό της Αγριάς κάνοντας συγχρόνως διορθωτικές ενέργειες. Από δείγματα που ελήφθησαν στις 3/10/2013, τα αποτελέσματα των οποίων παρελήφθησαν από την Υπηρεσία στις 7/10/2013, προκύπτει ότι η συγκέντρωση αρσενικού στις γεωτρήσεις Τρύπιο Λιθάρι 1 και Τρύπιο Λιθάρι 2, από τις οποίες υδροδοτείται αποκλειστικά η Αγριά, ήταν μικρότερη του 1 μg/l  και  5,12 μg/l αντιστοίχως, με όριο το 10μg/l. Επίσης από τα δείγματα που ελήφθησαν στο δίκτυο η ανώτερη τιμή ήταν 6,14μg/l  σημαντικά κάτω του ορίου των 10 μg/l.
Ωστόσο από τα δείγματα που ελήφθησαν στις 6/10/2013 τα αποτελέσματα των οποίων παρελήφθησαν σήμερα 11/10/2013, προκύπτει και πάλι αυξητική τάση, η οποία μάλιστα σε ορισμένα σημεία του οικιακού δικτύου υπερβαίνει και το ανώτατο επιτρεπτό όριο. Συγκεκριμένα διαπιστώνεται διακύμανση που ξεκινάει από 6,44μg/l και φθάνει στο 16,29μg/l.
Δεδομένης της αστάθειας που παρουσιάζει το δίκτυο γίνεται πολλαπλή διασταύρωση των στοιχείων, λαμβάνονται νέα δείγματα και συνεχίζονται οι διορθωτικές κινήσεις με εργασίες εξασφάλισης νερού από νέες γεωτρήσεις (Βροχιά) και κυρίως από το πλεόνασμα που προκύπτει μετά από βελτιώσεις των υδρομαστεύσεων των πηγών (Ανεμούτσα).
 Σε συνέχεια και των οδηγιών που δόθηκαν στις 3/10/2013  και μέχρι να υπάρξει αποσαφήνιση της κατάστασης και σταθεροποίηση σε επίπεδα χαμηλότερα του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου, συνιστάται να μη γίνεται χρήση του οικιακού νερού για πόση και παρασκευή φαγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: