Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Περιβαλλοντική παρέμβαση από εθελοντές την Κυριακή στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως

Συμπολίτες – μέλη συλλογικοτήτων της πόλης του Βόλου ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να παρέμβουν δραστικά για τη βελτίωση του πάρκου στο Πεδίο του Άρεως με το κούρεμα των χόρτων, το καθάρισμα των ξερών δένδρων και άλλες παρεμβάσεις εξωραϊσμού. Πρόκειται για μια σημαντική περιβαλλοντική παρέμβαση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή  6 Οκτωβρίου από τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, με τη συνδρομή και την εθελοντική προσφορά του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, της Ομάδας ΛΕΦΕΔ Μαγνησίας και του Α.Σ. «Δημητριάς».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός της παρέμβασης είναι η αισθητική αναβάθμιση του χώρου, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί από τη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου αλλά και από όλους τους συμπολίτες, καθώς αποτελεί έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου μέσα στην πόλη, εύκολα προσβάσιμο και εξαιρετικό χώρο για ξεκούραση, περίπατο και άθληση. Να σημειωθεί ότι η παρέμβαση των εθελοντών θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην εξαιρετικά πλούσια χλωρίδα και πανίδα του χώρου, δεδομένου ότι οι Ομάδες διαθέτουν Δασοπόνο και Γεωπόνο, οι οποίοι θα επιβλέπουν την όλη διαδικασία. Η πρόσκληση για συμμετοχή προς τους συμπολίτες είναι ανοιχτή και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα  693 1161420 και 698 5078766
«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου γιατί, για μια ακόμη φορά, μας εκπλήσσει ευχάριστα και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για μια σημαντική δράση στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως, έναν εξαίρετο υδροβιότοπο με πλούσια βλάστηση και μεγάλο αριθμό σπάνιων ζώων που όμως χρειάζεται και αυτός συνεχή φροντίδα. Τέτοιες δράσεις στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα, αφού ο εθελοντισμός είναι εδώ, πάντα παρών, να δίνει ένα “χέρι σημαντικής βοήθειας” στην κοινωνία μας που πλήττεται από την κρίση», επισήμανε σε σχετική δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: