Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Θετικοί οι εργαζόμενοι στην αξιολόγηση και αναδιοργάνωση δομών και υπηρεσιών του Δήμου Βόλου

Για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στη διαδικασία αξιολόγησης και αναδιοργάνωσης των δομών και υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και των νομικών του προσώπων, ενημέρωσε σήμερα το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, ο κ.Σκοτινιώτης εξήγησε στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου τους λόγους που επιβάλλουν την αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των δημοτικών δομών και υπηρεσιών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτό θα αποτελέσει ασπίδα για το μέλλον του Δήμου, προς όφελος των πολιτών όπως και των ίδιων των εργαζομένων.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γ.Μαγιάκος, όπως επίσης τα μέλη Δ.Μπάλλας και  Κ.Πολυχρονίδης, που συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Δήμαρχο, συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η αξιολόγηση των δομών και υπηρεσιών του Δήμου και εμφανίστηκαν πρόθυμοι να συνεργαστούν με τη Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση της διαδικασίας, υπογραμμίζοντας ότι για τους εργαζομένους πρώτιστο  ζήτημα αποτελεί η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Ο κ.Σκοτινιώτης τους ενημέρωσε επίσης για τη συγκρότηση της Ομάδας Εργασίας η οποία θα αναλάβει να επεξεργαστεί το σχέδιο αξιολόγησης και αναδιοργάνωσης των δημοτικών δομών και υπηρεσιών και ζήτησε να οριστεί εκπρόσωπος του Συλλόγου ο οποίος θα ενημερώνεται για την πορεία του εγχειρήματος, όπως το ίδιο θα προταθεί και στις δημοτικές παρατάξεις των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την ερχόμενη Δευτέρα ο Δήμαρχος Βόλου θα έχει υπηρεσιακή σύσκεψη για το θέμα αυτό με τους Διευθυντές του Δήμου, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, έτσι ώστε να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό η υλοποίηση της διαδικασίας με την προοπτική να έχει ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο. 
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου είναι ο πρώτος Δήμος που προχωράει, με δική του πρωτοβουλία, στο πλαίσιο και της γενικής πολιτικής κατεύθυνσης της ΚΕΔΕ,, όπως τόνισε στην πρόσφατη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Βόλου, στην αξιολόγηση και αναδιοργάνωση  δομών και υπηρεσιών, ενώ ήδη ανακοίνωσε ότι στη διαδικασία αξιολόγησης προχωράει και ο Δήμος Πατρέων. Η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη μόνο στους 12 αντιπροσωπευτικούς Δήμους της χώρας που είχε προτείνει η ΚΕΔΕ, με σημαντική, ωστόσο, καθυστέρηση, αφού, με ευθύνη της κυβέρνησης, οι «Προδιαγραφές του Έργου των Ομάδων Αξιολόγησης και Αναδιοργάνωσης των Δήμων» ολοκληρώθηκαν μόλις πριν από 3 μήνες, ενώ, παρά τη δέσμευσή της, δεν έχει προχωρήσει ακόμη η πρόσληψη Ειδικού Τεχνικού Συμβούλου και Αξιολογητών που θα βοηθούσαν τους Δήμους στη διαδικασία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: