Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Επί τάπητος τα θέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας

Για τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν στις Δημοτικές Ενότητες Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας, ενημέρωσε ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γ.Γκουντέλιας το νέο Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ.Γιώργο Καλτσογιάννη κατά τη διάρκεια μεταξύ τους συνάντησης. Ο κ.Γκουντέλιας έθεσε πρωτίστως το αίτημα που είχε διατυπώσει και στον προηγούμενο Αντιπεριφερειάρχη, για  την αποκατάσταση του οδοστρώματος του εθνικού δρόμου Βόλου- Πορταριάς σε δύο σημεία και συγκεκριμένα: (α) σε μήκος 300μ. περίπου στη συμβολή του επαρχιακού δρόμου προς Άνω συνοικία Κατηχωρίου με τον εθνικό δρόμο, όπου το οδόστρωμα έχει φθαρεί υπερβολικά και παρουσιάζει καθιζήσεις (β) σε μήκος 600μ. περίπου από το πρατήριο καυσίμων Δενελάβα έως το ξενοδοχείο «Βαλένη», όπου το οδόστρωμα παρουσιάζει τις ίδιες φθορές.
Παράλληλα, ο κ.Γκουντέλιας τόνισε ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί και το οδόστρωμα της επαρχιακής οδού, εντός του οικισμού της Άλλης Μεριάς, σε μήκος περίπου 500μ. το οποίο βρίσκεται σε κακή κατάσταση και είναι επικίνδυνο για οδηγούς και πεζούς. Ο επαρχιακός αυτός δρόμος χρησιμοποιείται ως έξοδος της πόλης προς το Πήλιο, παρουσιάζει μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο και συχνά γίνονται ατυχήματα. Υπολογίζεται πως το 80%  της κίνησης προς την Πορταριά, τα Χάνια και το ανατολικό Πήλιο, διέρχεται απ’ το στενό γεμάτο στροφές και μεγάλη κλίση επαρχιακό δρόμο. Τα παράπονα των μονίμων κατοίκων αλλά και των διερχόμενων είναι συνεχή .
Ένα άλλο πρόβλημα που αναφέρθηκε είναι  η μεγάλη φθορά του οδοστρώματος σε δύο σημεία του επαρχιακού δρόμου Πορταριάς-Μακρινίτσας. Το πρώτο βρίσκεται στη συμβολή του δρόμου με τον εθνικό μπροστά στο Πρώην Δημαρχείο Πορταριάς και σε μήκος 100 περίπου μέτρων και το δεύτερο στην είσοδο της Μακρινίτσας (χώρος ελιγμών των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ). Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη αποκατάστασης τοιχίου αντιστήριξης που υπάρχει στο χώρο στάθμευσης της Μακρινίτσας, ενώ ζητήθηκε, στο πλαίσιο των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο χείμαρρο Κραυσίδωνα (βρίσκονται σε εξέλιξη) να υπάρξει παρέμβαση για την ενίσχυση στατικής επάρκειας της γέφυρας που ενώνει τους οικισμούς Αγίου Ονουφρίου και Ανακασιάς. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τομέα πολιτική προστασίας.
Ο κ.Γκουντέλιας ζήτησε να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα αιτήματα αυτά και να συμπεριληφθούν στα έργα συντηρήσεων που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: