Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ο Δήμος Βόλου προωθεί τη σύμπραξη φορέων για τη στήριξη των κοινωνικών δομών

Ο Δήμος Βόλου απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε φορείς της περιοχής, προκειμένου να συμπράξουν για την υλοποίηση προγράμματος με σκοπό τη δημιουργία νέων ή και τη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων «Κοινωνικών Δομών Άμεσης αντιμετώπισης της Φτώχειας». Πρόκειται για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», Θεματικός άξονας 4 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να υλοποιηθούν συγκεκριμένα Σχέδια Δράσης από Φορείς μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις, όπως αυτές περιγράφονται στη σχετική πρόσκληση, ο Δήμος Βόλου δε μπορεί να είναι επικεφαλής δικαιούχος των πράξεων, αλλά μπορεί να συμμετάσχει στην υλοποίησή τους ως συμπράττων φορέας. «Επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας της περιοχής, μαζί με άλλους φορείς, τις δυνατότητες που μας παρέχονται για χρηματοδότηση δράσεων, γι’ αυτό καλούμε τους φορείς που έχουν επάρκεια και πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει η προκήρυξη 55, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους», τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απ.Παντσάς. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν φάκελο με όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα του φορέα στο Δήμο Βόλου μέχρι τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013.
Σημειώνεται ότι οι επιλέξιμες κατηγορίες Σχεδίων Δράσης είναι: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Υπνωτήριο, Δομή Παροχής Συσσιτίων, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δημοτικός Λαχανόκηπος, Τράπεζα Χρόνου, Γραφείο Διαμεσολάβησης. Ως δικαιούχοι των ανωτέρω πράξεων δύναται να είναι: σωματεία, ιδρύματα, εταιρείες αστικού δικαίου, συνδικαλιστικές οργανώσεις, επαγγελματικές ενώσεις, ΝΠΙΔ που δεν εντάσσονται στο μητρώο φορέων Γενικής Κυβέρνησης.
Οι πράξεις υλοποιούνται από Εταιρικό Κοινωνικό Σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουν ο Δικαιούχος Φορέας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και συμπράττοντες φορείς, μεταξύ των οποίων μπορεί να είναι ΟΤΑ α΄ βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα.
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση του Υπουργείου στον Διευθυντή Προγραμματισμού του Δήμου Βόλου Ευστ. Νικηφόρου στο τηλ. 2421353180.

Δεν υπάρχουν σχόλια: