Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ο Βόλος γιορτάΖΕΙ τα Χριστούγεννα σε δρόμους και πλατείες

Καθημερινές είναι οι εκδηλώσεις στο κέντρο, στις συνοικίες και σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών, μαθητών, ερασιτεχνικών ομάδων και συλλόγων, στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή υπό τον τίτλο “Ο Βόλος γιορτάΖΕΙ”. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι εκδηλώσεις που παρουσιάζονται σε ανοιχτούς χώρους δημιουργώντας κλίμα χαράς και γιορτής στην πόλη.
Επιδίωξη του Δήμου Βόλου είναι οι εκδηλώσεις να αγκαλιαστούν από τους νέους, τα παιδιά και τις οικογένειές τους, από όλους τους συμπολίτες. Ταυτόχρονα να αποτελέσουν κίνητρο για προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών σε μια εποχή που η πόλη το έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη.   
Στο πλαίσιο αυτό, με τους δικούς του ξεχωριστούς ήχους, μελωδίες και ρυθμούς, πλαισίωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, το βολιώτικο συγκρότημα RED WINE BAND, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Αγ.Νικολάου. Στον ίδιο χώρο, οι σπουδαστές και οι καθηγητές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου δημιούργησαν σοκολατένια χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα τα οποία προσέφεραν στους συμπολίτες με την αγάπη και τις ευχές τους.
Κατά γενική ομολογία φέτος οι σπουδαστές ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, προσφέροντας γλυκιές γεύσεις και χαρούμενες ευχές σε όσους τυχερούς πρόλαβαν να γευτούν τις δημιουργίες τους. Εκτός από τους σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης, εξάλλου, σημαντική είναι η συμβολή και των σπουδαστών της ειδικότητας Γραφιστικής, οι οποίοι δημιούργησαν το επικοινωνιακό υλικό των εκδηλώσεων. Το σίγουρο είναι ότι, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου που διεξάγεται στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου, οι σπουδαστές του τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών και του τομέα του Τουρισμού, αποκτούν σημαντικές εμπειρίες μέσα από τις δράσεις στις οποίες λαμβάνουν μέρος.

Δυναμικό «παρών» από τους μαθητές
Οι μαθητές δίνουν το δικό τους καλλιτεχνικό παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου “Ο Βόλος γιορτάΖΕΙ”, καθώς τόσο οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου όσο και οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ν.Ιωνίας θα παρουσιάσουν σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις και δημιουργικές δυνατότητές τους.
Την ευκαιρία να απολαύσουν την  Ορχήστρα Νεανικών Χρωμάτων του Μουσικού Σχολείου Βόλου θα έχουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Νικολάου καθώς το διακεκριμένο μουσικό σύνολο θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο στο εορταστικό κλίμα των ημερών με κλασικές και διαχρονικές μελωδίες εμπλουτισμένο από σύγχρονα τραγούδια και μουσικές. Το πρόγραμμα της εορταστικής συναυλίας της Ορχήστρας Νεανικών Χρωμάτων του Μουσικού Σχολείου Βόλου περιλαμβάνει τα έργα: Ωδή στη Χαρά από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, Δρόμοι της Φωτιάς του Βαγ.Παπαθανασίου, Can΄t you feel the love του Έλτον Τζον, Εισαγωγή στον Γουλιέλμο Τέλο του Ροσσίνι, When uou kiss up on a star από τον ταινία κινουμένων σχεδίων “Πινόκιο”. Τις ορχηστρικές μουσικές θα παρεμβάλουν Τριο και Κουαρτέτα Τρομπέτας με μαθητές που θα αποδώσουν τα μουσικά κομμάτια: “Trempet Tune” του Henry Purcell, “St Antony Chorale” του Haydn, “Minuet” του Bach και την Άνοιξη από τις “Τέσσερις Εποχές' του Βιβάλντι.
Την Κυριακή 22  Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγ.Νικολάου και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ν.Ιωνίας με υπεύθυνη την καθηγήτρια Βάσσα Παρασκευά θα δώσουν μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση. Η εκδήλωση των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Ν.Ιωνίας περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές χορογραφίες σύγχρονου χορού μικρής διάρκειας με τις Αθηνά Παρασκευά, Σόνια Παρασκευά, Μάγδα Σαμαρά, Άρτεμη Σταμούλη που θα αποδώσουν σε δικές τους χορογραφίες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδία. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από το Μουσικό Συγκρότημα που απαρτίζεται από τους Κατερίνα Γουριώτη στο τραγούδι, Ιωάννα Κοσκινά στο τραγούδι΄, Ελένη Παρασχάκη στην κιθάρα, Ελένη Πρώία στα πλήκτρα και το τραγούδι και τον Θανάση Κουκουβίνο στα κρουστά. Για ακόμη μια χρονιά το 1ο Γενικό Λύκειο Ν.Ιωνίας αποδεικνύει ότι διαθέτει ταλέντα που υποστηρίζονται από τους εκπαιδευτικούς τους στηρίζοντας και συμμετέχοντας σε κοινές δραστηριότητες, σε εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου.

Μάγοι και ταχυδακτυλουργοί… 
Ταυτόχρονα την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» θα δοθεί δωρεάν μια και μοναδική παιδική παράσταση γεμάτη μαγεία και μαγικά, ταχυδακτυλουργικά τρικ και άλλα πολλά που ενθουσιάζουν τους μικρούς και εντυπωσιάζουν τους μεγάλους. Πρόκειται για το “Magello Magic Show” που θα παρουσιάσει ο Φίλιππος Φράγκος. Ο Φίλιππος Φράγκος, γνωστός ως Magello, θα κατορθώσει να συνεπάρει τους θεατές με την ευρηματικότητα των τεχνικών του και τη θεαματικότητα των κινήσεων του. Η αγάπη του για την Τέχνη της τεχνικής τον έχει οδηγήσει να ασχολείται με την ταχυδακτυλουργία ως παράλληλη ενασχόληση με την κύρια εργασία του. Επιπλέον ο Φίλιππος Φράγκος διατηρεί όλα τα στοιχεία εμφάνισης, κίνησης και συμπεριφοράς που οι Ταχυδακτυλουργοί άλλων εποχών διέθεταν.  
Παράλληλα και ενώ το “Magello Magic Show” θα εξελίσσεται στη σκηνή του “Αχίλλειον” ένας άλλος διαφορετικός, σύγχρονος περφόρμερ θα τριγυρνά στο κέντρο της πόλης. Ο Μιχαήλ Αθηναίος σπουδαστής στην Αγγλία της “Street Art” θα παρουσιάσει τις ταχυδακτυλουργικές ικανότητές του λειτουργώντας παράλληλα και ως ζογκλέρ.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία
Ύμνοι των Χριστουγέννων αλλά και εορταστικά τραγούδια θα πλημμυρίσουν τον Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής συναυλίας με τίτλο “Υμνώντας τη Γέννηση” και τη συμμετοχή τριών διακεκριμένων Χορωδιών. Στη χορωδιακή συναυλία μετέχουν η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Καρκάλα, η Ευρωπαϊκή Χορωδία Ομοίων Φωνών του Μουσικού Σχολείου Βόλου υπό τη διεύθυνση της Ρωξάνης Γιαρέντη και η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Βόλου “Ρυθμός” υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κυριαζή (Ζάχου) Νικολέρη.

Οι ΔραΠαίκτες στο Σέσκλο
Την παράσταση “Οικοδεσπότης...άγγελος” θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα “Δραπαίκτες” στο Σέσκλο, στο Δημοτικό Σχολείο, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα. Η παράσταση “Οικοδεσπότης...άγγελος” που έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία είναι ένα μουσικό θρίλερ με πολλά κωμικά στοιχεία και απίστευτα ινσταντανέ για ένα εγκληματία φυγά, ένα ανθρώπινο τζουκμποξ και μια γυναίκα αράχνη που θα έρθουν αντιμέτωποι στην τραπεζαρία του “Οικοδεσπότη ...άγγελου” γεμίζοντας μιάμιση ώρα μυστηρίου και ανατροπών. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Με χρώμα παραδοσιακό… 
Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, παραδοσιακές γεύσεις, κάλαντα  και χοροί από τους Συλλόγους Μακεδόνων και Βλάστης Κοζάνης και πάλι στην πλατεία Αγίου Νικολάου θα δώσουν ένα άλλο χρώμα. Με χορούς και τραγούδια που ο χρόνος δεν αλλοίωσε συμμετέχουν ο Σύλλογος Βλατσιωτών Κοζάνης και ο Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου κερνώντας τον κόσμο με παραδοσιακό μακεδονίτικο κρασί.  Με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία και πορεία και οι δύο Σύλλογοι έχουν καταφέρει να μεταφέρουν αυτούσια ήθη και έθιμα των γενέθλιων τόπων τους. Με δεσμούς σφικτούς και με διάθεση ενδυνάμωσης των σχέσεων τους κατορθώνουν, οι προερχόμενοι από τη Μακεδονία αλλά και τη Βλάστη Κοζάνης, να διασώζουν την παράδοσή των τόπων των προγόνων τους.

Οι “OLD FRIENDS” στον Άγ. Νικόλαο
Ρυθμικά και μελωδικά στηρίζουν και φέτος, για δεύτερη χρονιά, τις εορταστικές οι “OLD FRIENDS”, το Βολιώτικο συγκρότημα που αποτελείται από τους Μ.Μπλαζή, Γ. Πολύζο και Γ.Κερασιώτη, ενώ για πάντα μαζί τους -αν και έφυγε από τη ζωή – είναι ο Νίκος Βόγιας. Οι “OLD FRIENDS” θα εμφανιστούν τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 8  το βράδυ στην πλατεία του Αγ.Νικολάου και προσκαλούν τους φίλους τους σε ένα εορταστικό αντάμωμα με τραγούδι, κέφι και χορό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: