Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Επίσκεψη εκπαιδευτικών από την Ευρώπη στον Δήμαρχο Βόλου

Τον Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν σήμερα εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Τουρκία που φιλοξενούνται από το Δημοτικό Σχολείο Άνω Λεχωνίων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.Το Δημοτικό Σχολείο Άνω Λεχωνίων συμμετέχει συγκεκριμένα σε πολυμερή σχολική σύμπραξη περιβαλλοντικού χαρακτήρα με θέμα «Θέλουμε να είμαστε ένα πραγματικά πράσινο σχολείο».
Το πρόγραμμα εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και συνεχίζεται τη σχολική χρονιά 2013-2014. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις αντιπροσωπειών των χωρών στην Ισπανία, στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία. Από 6 έως 8 Νοεμβρίου οι αντιπροσωπείες των σχολικών εταίρων επισκέπτονται το Βόλο και τον Απρίλιο του 2014 πρόκειται να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη επίσκεψη στην Τουρκία.
Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επισκέφθηκαν σήμερα τον κ.Σκοτινιώτη συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Άνω Λεχωνίων κ.Δέσποινα Χρηστάκη, εξήγησαν ότι σκοπός των επισκέψεων είναι η ενημέρωση των αντιπροσωπειών για το εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε χώρας, η γνωριμία με τις μεθόδους διδασκαλίας των σχολείων που συμμετέχουν στη σύμπραξη και η οργάνωση κοινών δραστηριοτήτων. Στην συνάντηση παρούσα ήταν και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής παιδείας κ.Σούλα Μπαρτζιώκα.
Ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι η υλοποίηση σχολικών συμπράξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων και την ανταλλαγή επιτυχημένων πρακτικών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, προάγοντας την ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση. Αναφέρθηκε επίσης στον σπουδαίο ρόλο της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων εκπαιδευτικών, οι οποίοι μέσα από τις δραστηριότητές τους αποτελούν, όπως είπε, την καλύτερη διαφήμιση του δημόσιου σχολείου, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της δημιουργίας, των καινοτόμων πρωτοβουλιών και της προόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: