Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Άμεση αποκατάσταση ζημιάς σε αγωγό ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση της ΔΕΥΑΜΒ για την αποκατάσταση ζημιάς σε αγωγό μεταφοράς νερού από πηγή κοντά στον Αγ.Βλάσιο, παρά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες χρειάστηκε να εργαστεί το συνεργείο της Επιχείρησης εξαιτίας της δύσβατης τοποθεσίας. Ο αγωγός νερού που συνδέει την πηγή «Αη-Γιαννάκη» με τις δεξαμενές Παλαιοκάστρου και Άνω Λεχωνίων,  έσπασε το απόγευμα της Τρίτης 26 Νοεμβρίου έπειτα από πτώση δέντρου (μεγάλη οξυά) στο σημείο της εναέριας όδευσης του αγωγού από το ρέμα της περιοχής, κοντά στις πηγές. Συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο μετέβη το πρωί της Τετάρτης στο σημείο της ζημιάς, με τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία αφαίρεσε το τμήμα του αγωγού που έσπασε, μήκους περίπου 20 μέτρων.
Για την αντικατάσταση του αγωγού, ωστόσο, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση, καθώς από την πτώση του δέντρου είχε καταρρεύσει και ο πύργος στήριξης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί επέμβαση στη βάση του πύργου με ρίψη μπετόν. Την περιοχή επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Αγριάς – Αρτέμιδας κ.Σωτήρης Χαλκιάς προκειμένου να ενημερωθεί για την αποκατάσταση της ζημιάς. 
Επισημαίνεται ότι, στη συγκεκριμένη πηγή ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι απαραίτητες εργασίες, έγιναν νέες υδρομαστεύσεις και πλέον συγκεντρώνονται μεγαλύτερες ποσότητες νερού που πριν χάνονταν στο ρέμα. Σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, η ποσότητα νερού από την πηγή «Αη-Γιαννάκη» με την οποία τροφοδοτείται η δεξαμενή των Άνω Λεχωνίων, έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: