Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Υπέγραψαν συμβάσεις οι καθαρίστριες σχολείων

Συνάντηση με τις καθαρίστριες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου είχε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ.Σ.Μπαρτζιώκα, με την ευκαιρία υπογραφής των συμβάσεών τους για την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο. Πρόκειται για συμβάσεις έργου για το χρονικό διάστημα από 17 Σεπτεμβρίου 2013 έως 30 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.). Σύμφωνα με στοιχεία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ο αριθμός θέσεων των συμβασιούχων καθαριότητας στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανέρχεται σήμερα σε 126 άτομα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνολικά, η μισθοδοσία των καθαριστών-καθαριστριών στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Βόλου είναι 517.564,25 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης εξηγήθηκαν οι όροι που προβλέπονται στη σύμβαση, με την κ.Μπαρτζιώκα να διευκρινίζει ότι, παρότι η καταβολή μισθοδοσίας γίνεται με βάση τη ροή της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Παιδείας, ο Δήμος Βόλου θα επιδιώξει να πληρωθούν οι εργαζόμενες έως τις 10 Δεκεμβρίου από χρήματα των Σχολικών Επιτροπών.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου είναι από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που εξόφλησε το σύνολο του κόστους μισθοδοσίας των συμβασιούχων έργου καθαριότητας για το σχολικό έτος 2012-2013.
Τέλος, η κ.Μπαρτζιώκα επανέλαβε ότι αποτελεί πάγια θέση για τη Δημοτική Αρχή η καθαριότητα των σχολικών μονάδων από μόνιμο προσωπικό ανάλογης ειδικότητας, που θα εργάζεται με πλήρες ωράριο εργασίας και εργασιακά δικαιώματα. «Θα πρέπει να βρεθεί οριστική λύση για το θέμα των καθαριστριών – καθαριστών των σχολείων, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα  η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: