Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Νέα προγράμματα Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Βόλου

Με νέα προγράμματα ενισχύει το “Τοπικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης” ο Δήμος Βόλου μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνει η υλοποίηση των εγκεκριμένων προγραμμάτων. Οι προτάσεις που υπέβαλε το γραφείο Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης του Δήμου Βόλου στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης προέκυψαν έπειτα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους της περιοχής και αφορούν την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης στα εξής θεματικά αντικείμενα: •Εξωστρέφεια – Ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας (40 ώρες) • Τοπική Γαστρονομία & Τοπικά προϊόντα (50 ώρες) • Εισαγωγή στην Πληροφορική και τον Προγραμματισμό Η/Υ (50 ώρες) • Εβραϊκή γλώσσα για τον Τουρισμό (25 ώρες).
Τα επιπλέον προτεινόμενα προγράμματα, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Δ.Δερβένης, σχεδιάστηκαν με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες για επιμόρφωση σε δυναμικούς κλάδους, όπως είναι ο τουρισμός, οι εξαγωγές και οι νέες τεχνολογίες. Παράλληλα, γνωστοποιήσαμε στο Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης την ανάγκη δημιουργίας τμημάτων διαφορετικών επιπέδων για τα ξενόγλωσσα τμήματα Αγγλικών & Ιταλικών, λόγω της μεγάλης δυναμικής που διαπιστώθηκε κατά την υλοποίησή τους από τα αιτήματα των συμπολιτών μας».
Στο μεταξύ, συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η υποβολή αιτήσεων για παρακολούθηση προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης. Ήδη, 1200 πολίτες του Δήμου Βόλου εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης, ενώ πάνω από 400 άτομα έχουν επιμορφωθεί στα 25 προγράμματα επιμόρφωσης που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.  Να σημειωθεί ότι η μέγιστη διάρκεια των προγραμμάτων είναι περίπου δύο μήνες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς νέα τμήματα
«Στόχος μας φέτος είναι η εξάντληση των 80 επιμορφωτικών προγραμμάτων που δικαιούται να υλοποιήσει ο Δήμος Βόλου, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει στην διεκδίκηση για υλοποίηση αντίστοιχου αριθμού προγραμμάτων και για τη νέα χρονιά», τόνισε ο κ.Δερβένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: