Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ηλ.Ξηρακιάς: Κακόγουστο αστείο τα περί χρηματοδότησης του ΕΑΚ από το ΕΣΠΑ

«Το ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτεί αθλητικά έργα, αφού η σχετική δαπάνη δεν θεωρείται επιλέξιμη», ξεκαθαρίζει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών κ. Ηλίας Ξηρακιάς, με αφορμή νέα ανακοίνωση του Συνδέσμου Φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου. Ο κ. Ξηρακιάς αναφέρει συγκεκριμένα στη δήλωσή του τα ακόλουθα: «Οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί το γήπεδο του ΕΑΚ από πόρους του ΕΣΠΑ, απαντήθηκε αναλυτικά στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από επερώτηση της μείζονος μειοψηφίας.
Διευκρινίστηκε αναλυτικά και σε όλους τους τόνους ότι το ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτεί αθλητικά έργα και ότι στην περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει την ανάπλαση δημοτικής έκτασης 35 στρεμμάτων, γύρω από το γήπεδο, για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης και άλλες παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, οι οποίες είναι χρηματοδοτούμενες. Εν πάση περιπτώσει, όσοι διατηρούν ακόμη την οποιαδήποτε αμφιβολία, δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που έχει και την ευθύνη διαχείρισης του ΕΣΠΑ.
Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι νόμισαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να εκδηλώσουν τα, γνωστά άλλωστε, αισθήματά τους απέναντι στη Δημοτική Αρχή, εξυπηρετώντας ολοφάνερες πολιτικές επιδιώξεις. Καλυπτόμενοι, έτσι, πίσω από τον μανδύα του Συνδέσμου Φιλάθλων Ολυμπιακού Βόλου και εκμεταλλευόμενοι τα αγνά αισθήματα των φιλάθλων του Ολυμπιακού, προσπαθούν να τους στρέψουν ενάντια στη Δημοτική Αρχή.
Είναι σίγουρο, όμως, ότι τελικά οι ίδιοι φίλαθλοι δεν θα επιτρέψουν να γίνει η αγαπημένη τους ομάδα «Δούρειος Ίππος» υπόπτων πολιτικών παιχνιδιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: