Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεργασία για τη συλλογή σχολικών ειδών Δήμου Βόλου και εκπαιδευτικής κοινότητας

Συνάντηση με τους διευθυντές Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων του Βόλου είχαν χθες το μεσημέρι στο Μεταξουργείο ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Α.Παντσάς και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου Σ.Μπαρτζώκα και Χ.Αγκρή, με αντικείμενο τη φετινή καμπάνια συλλογής σχολικών ειδών για τα παιδιά της πόλης που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα αυτά λόγω της οικονομικής κρίσης. Κατά τη συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση για τα αποτελέσματα της περσινής  προσπάθειας, τα αδύνατά της σημεία και τον τρόπο με τον οποίο φέτος θα ξεπεραστούν.
Από τις τοποθετήσεις έγινε σαφές ότι δάσκαλοι και καθηγητές, παρά τις δύσκολες μέρες που περνάει ο χώρος της Εκπαίδευσης και παρά την ισχυρή πιθανότητα κινητοποιήσεων με την έναρξη της νέας χρονιάς, στέκονται στο πλευρό του Δήμου και στηρίζουν την προσπάθεια ώστε, και φέτος, να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα είδη για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε μεταξύ άλλων ο τρόπος με τον οποίο θα συντονιστούν καλύτερα Δήμος και σχολεία, ώστε να φέρουν εις πέρας αυτή τη δράση με τη μέγιστη δυνατή επιτυχία προς όφελος των μαθητών, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, κάνουν γνωστή την πρόθεσή τους να λάβουν μέρος στην εκστρατεία αλληλεγγύης. Διευκρινίζεται ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες έχουν οριστεί ως σημεία συλλογής ειδικά σταντς:
α) στην πλατεία Αγίου Νικολάου, όπου την Τρίτη και Πέμπτη (6-9 μ.μ) λειτουργούν με την υποστήριξη μελών των Εθελοντικών Οργανώσεων: “Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων”, ενώ την Παρασκευή 6-9μ.μ και το Σάββατο 11-2 μ.μ με την υποστήριξη μελών των Σοροπτιμιστικών Ομίλων Α' και “Θέτις”
β) μπροστά σε μεγάλο κατάστημα παιδικών ειδών στο εμπορικό κέντρο Old City όπου, την Παρασκευή 6-9μ.μ και το Σάββατο 11-2 μ.μ, υποστηρίζεται από μέλη της “Λέσχης Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών  Μαγνησίας”.
Τα προσφερόμενα είδη, οι οργανώσεις και οι δημότες μπορούν επίσης να τα παραδίδουν στα γραφεία της Αντιδημαρχίας, κτίριο Στρεφτάρη (Τοπάλη 97-Γαλλίας), καθημερινά (εκτός Σαβ/κου) πρωινές ώρες γραφείου (9 π.μ- 2 μ.μ). όπου οι εθελοντές του Δήμου Βόλου θα συσκευάσουν τα αναγκαία ανά τάξη σχολικά είδη και κατόπιν θα μοιραστούν στα παιδιά οικογενειών με οικονομικά προβλήματα που θα υποδείξουν η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Βόλου και οι διευθυντές των Δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων του Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: