Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζεται με επιτυχία η καμπάνια του Δήμου Βόλου για τη συλλογή σχολικών ειδών

Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των Βολιωτών στην πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου για τη συλλογή σχολικών ειδών τα οποία θα μοιρασθούν σε μαθητές της πόλης των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο. Η προσπάθεια κορυφώνεται το επόμενο Σαββατοκύριακο 21/22.9.13 και στο κτίριο Στρεφτάρη όπου συγκεντρώνονται τα προσφερόμενα είδη, έχει αρχίσει ήδη το πακετάρισμα των προσφερομένων ειδών για τη διανομή τους στα παιδιά του Δήμου Βόλου που έχουν ανάγκη.
Σωματεία, οργανώσεις, επιχειρήσεις, εθελοντικές ομάδες και μεμονωμένοι πολίτες αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου και στήριξαν ενεργά την προσπάθεια με κάθε τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη το βράδυ, με την παράσταση «Ένα βότσαλο στη λίμνη» οι “Σκηνοβάτες” κατάφεραν τελικά να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά της κοινωνικής αδιαφορίας και να προσελκύσουν στο Ανοιχτό Θέατρο της Νέας Ιωνίας πάνω από 1000 θεατές, οι οποίοι αφενός διασκέδασαν και ξέφυγαν έστω για λίγο από το άγχος της καθημερινότητας, αφετέρου έστειλαν ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στους  μαθητές της πόλης, γεμίζοντας με σχολικά είδη το φορτηγάκι της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου.
Όμως δεν είναι μόνον οι «Σκηνοβάτες» που  έστειλαν το μήνυμα της αλληλεγγύης. Δεκάδες Σύλλογοι, εταιρείες, σχολεία, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες συνεισφέρουν τα μέγιστα στη φετινή προσπάθεια με κεντρικό σύνθημα «..κανένα Βολιωτάκι να μην μείνει χωρίς τα αναγκαία  στο ξεκίνημα της  σχολικής χρονιάς». Ενδεικτικά αναφέρονται το «Κοινό των Μαγνήτων», ο Σύλλογος Βολιωτών Νέας Υόρκης «Αργοναύτες», η ΕΨΑ, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Προμηθέας», η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η κ.Ελευθερία Παλετοπούλου, η κ.Πόπη Παπαδημητρίου , ο κ.Γιώργος Συρίβελης (Βιβλιοπωλείο), το Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΕΤ, ο κ.Μίλτος Γεωργακόπουλος, το κατάστημα παιχνιδιών Κουρουπάκη.
Επισημαίνεται ότι έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα λειτουργούν ως σημεία συλλογής ειδικά σταντς:
α) στην πλατεία Αγίου Νικολάου όπου, την Τρίτη και Πέμπτη (6-9 μ.μ) λειτουργούν με την υποστήριξη μελών των Εθελοντικών Οργανώσεων: “Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων”, ενώ την Παρασκευή 6-9μ.μ και το Σάββατο το πρωί 11-2 μ.μ με την υποστήριξη μελών των Σοροπτιμιστικών Ομίλων Α' και “Θέτις”
β) μπροστά σε μεγάλο κατάστημα παιδικών ειδών την Πέμπτη και την Παρασκευή 6-9 μ.μ. και το Σάββατο 11-2 το πρωί, με την υποστήριξη μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Λέσχης Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας.
Διευκρινίζεται ότι η συλλογή αφορά καινούργια σχολικά είδη και όχι μεταχειρισμένα όπως:
•Τσάντα σχολική, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου (κατά προτίμηση ουδέτερη ώστε
 να μπορεί να δοθεί σε αγόρια και κορίτσια)
•Τετράδια 30 φύλλων και 50 φύλλων
•Στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, μπλάνκο
•Μπλοκ ιχνογραφίας
•Ξυλομπογιές -Χρώματα
•Κασετίνα, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου (κατά προτίμηση ουδέτερη)
•Τσαντάκι φαγητού (για παιδιά δημοτικού)
•Tέμπερες
•Σετ Γεωμετρίας
χρήσιμα  για μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 Τα προσφερόμενα είδη οι οργανώσεις και οι δημότες μπορούν να τα παραδίδουν στα γραφεία της Αντιδημαρχίας, κτίριο Στρεφτάρη (Τοπάλη 97-Γαλλίας), καθημερινά (εκτός Σαβ/κου) πρωινές ώρες γραφείου ( 9 π.μ- 2 μ.μ). Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Βόλου και τους διευθυντές των Δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων του Βόλου, τα σχολικά είδη θα διανεμηθούν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν  οικονομικά προβλήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: