Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Καλοκαιρινό event στον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Αγχιάλου

Με τη συνεργασία του Δήμου Βόλου και τη θερμή υποστήριξη των τοπικών Συλλόγων και φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην παραλία της Νέας Αγχιάλου καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των νερών κολύμβησης, στο πλαίσιο πανελλαδικής εκστρατείας που διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του “Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ.
Η ενημερωτική καμπάνια εξελίχθηκε σ’ ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό event, καθώς δεν έλειψαν οι γαστρονομικές απολαύσεις, αλλά και οι δραστηριότητες για νέους και παιδιά. 
Συγκεκριμένα, κατά μήκος του παραλιακού πεζοδρόμου της Νέας Αγχιάλου, στελέχη του ΕΠΠΕΡΑΑ έστησαν σήμερα ειδικά στάντ και διένειμαν στους λουόμενους και τους περαστικούς ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για τις ακτές κολύμβησης της περιοχής και γενικότερα για την ανάγκη προστασίας του υδάτινου περιβάλλοντος. Παράλληλα, υπηρεσιακά στελέχη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, συνέβαλαν στην καμπάνια μοιράζοντας με τη σειρά τους ενημερωτικά έντυπα και υλικό του ενιαίου Δήμου Βόλου, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής, ο Συν/σμός ΔΗΜΗΤΡΑ και η Ένωση Καταστηματαρχών είχαν οργανώσει μπουφέ με τοπικά προϊόντα (κρασί, τσίπουρο, ελιές και διάφορα εδέσματα), όπου πρόσφεραν στους λουόμενους και επισκέπτες της περιοχής. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δράσεις χορού μέσα και έξω από τη θάλασσα (aqua αερόμπικ, ζούμπα κ.λ.π.) και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά. 
Σε κοινή τους δήλωση ο Αντιδήμαρχος Νέας Αγχιάλου Π.Πελεκάνος και η Πρόεδρος της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Κ.Μπαρτζιώκα, τόνισαν ότι με τη σημερινή τους παρουσία και συμμετοχή στην καμπάνα του ΥΠΕΚΑ, οι φορείς της περιοχής αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι η Νέα Αγχίαλος αποτελεί δυναμική περιοχή, η οποία διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλαίσιο του ενιαίου Δήμου Βόλου στον τομέα του τουρισμού. 
Σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη του ΕΠΠΕΡΑΑ, τα νερά κολύμβησης στη Νέα Αγχίαλο, όπως και σε όλες τις ακτές του Δήμου Βόλου που έχουν «Γαλάζια Σημαία», είναι εξαιρετικής ποιότητας, με βάση τα αποτελέσματα του «Προγράμματος Παρακολούθησης της Ποιότητας των Υδάτων Κολύμβησης της Χώρας» Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι η παραλία της Νέας Αγχιάλου είναι μία από τις 29 παραλίες της χώρας που επιλέγησαν από το ΥΠΕΚΑ, βάσει κριτηρίων, να προβληθούν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών. 
Όπως τόνισε ο κ. Νεκτάριος Λιβαδάρας, εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας Choose Α.Ε. που συνεργάζεται με το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, «ο συγκεκριμένος μηχανισμός αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας καθώς και στον εντοπισμό προβληματικών περιοχών, προκειμένου να ληφθούν κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης και τη βελτίωση της ποιότητας του θαλάσσιου αποδέκτη. Συγκεκριμένα, σε μηνιαία βάση, λαμβάνονται δείγματα ακτών από 2.150 παραλίες στην Ελλάδα, υποβάλλονται σε  εργαστηριακές αναλύσεις και τα αποτελέσματα μαζί με τα γενικότερα χαρακτηριστικά κάθε παραλίας (γεωλογία, απολήξεις ρεμάτων κ.τ.λ.), παρουσιάζονται σε ένα έντυπο όπου ονομάζεται Ταυτότητα της Παραλίας και μπορεί ο κάθε λουόμενος μέσω αυτού, να ενημερωθεί». 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός από τον τοπικό Αντιδήμαρχο Π.Πελεκάνο και την Κ.Μπαρτζιώκα, ο δημοτικός σύμβουλος Θ.Διαμαντένιας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου Ελ.Διαμαντένιας, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συν/σμου Νέας Αγχιάλου ΔΗΜΗΤΡΑ Γ.Κίτσιος, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γυναικών, Φιλοπρόοδου και της Ένωσης Επαγγελματιών Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Χ.Καρανικόλα, Γ.Ταβέλης και Β.Ασδεράκης αντίστοιχα και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: