Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ομόφωνο «ναι» από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στη πρόταση σχολικής στέγης για τα Νηπιαγωγεία

Ομόφωνα ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στη σημερινή της συνεδρίαση την πρόταση της Δημοτικής Αρχής Βόλου που παρουσιάστηκε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου και αφορά την αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων για τη μεταστέγαση 10 Νηπιαγωγείων που σήμερα στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους, στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία. Η πρόταση όπως είναι γνωστό, είναι το αποτέλεσμα έρευνας και μελέτης που πραγματοποίησε η Ομάδα εργασίας, η οποία συστάθηκε για τον σκοπό αυτό και αφορούσε τον έλεγχο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων του ενιαίου Δήμου Βόλου, την καταγραφή των σημερινών προβλημάτων και την επίλυση του κτιριολογικού προβλήματος της σχολικής στέγης σε βάθος πενταετίας. 
Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ.Σ.Μπαρτζιώκα, η οποία είχε αναλάβει και τον συντονισμό της Ομάδας, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πλήρη αποδοχή της πρότασης, τονίζοντας ότι αποτελεί καινοτόμα πρωτοβουλία που προϋποθέτει ισχυρή πολιτική βούληση και κοινωνική υποστήριξη.
Στη σημερινή συνεδρίαση παρέστησαν ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Ν.Μαγνησίας Γ.Αθανασούλης καθώς και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Εκπαίδευσης Μαρία Ποιμενίδου, οι οποίοι και συνεχάρησαν τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία και την προώθηση της πρότασης αυτής που δίνει λύσεις στο θέμα σχολικής στέγης. Όπως συγκεκριμένα τονίστηκε, με ευελιξία και προτάσσοντας τις κοινωνικές ανάγκες, η Δημοτική Αρχή πετυχαίνει να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως στα Nηπιαγωγεία.
Συνολικά, σε Βόλο και Νέα Ιωνία μεταστεγάζονται από την ερχόμενη εκπαιδευτική περίοδο 10 Νηπιαγωγεία, εκ των οποίων τα 6 από μισθωμένα σε δημοτικά κτίρια, τα 2 από δημόσια (συστεγαζόμενα) σε δημοτικά κτίρια (μόνα τους) και τα άλλα 2 σε νεόδμητα κτίρια. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτό, εξοικονομούνται σε άμεσο χρόνο μισθώματα συνολικού ετήσιου ύψους 18.698,64€. Το βασικότερο, όμως, είναι ότι διασφαλίζονται οι απαιτούμενες συνθήκες εκπαίδευσης των νηπίων σε χώρους κατάλληλους για τη σωστή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: