Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Συνάντηση Π. Σκοτινιώτη - Κ. Καρτάλη για θέματα του Δήμου

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Καρτάλης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ενδεχόμενο κατάργησης ή συγχώνευσης νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ, όπως επίσης οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Βόλου για το επόμενο διάστημα και άλλα σημαντικά αναπτυξιακά θέματα της περιοχής.
Όσον αφορά τις πληροφορίες που κατά καιρούς δημοσιεύονται περί κατάργησης ή συγχώνευσης νομικών προσώπων των Δήμων, τόσο ο Δήμαρχος Βόλου όσο και ο κ.Καρτάλης εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπογραμμίζοντας ότι είναι απόλυτη ανάγκη, στις σημερινές δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, να μην αποδυναμωθεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αντίθετα, οι κ.κ. Σκοτινιώτης και Καρτάλης συμφώνησαν ότι, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των Δήμων και των δομών τους, με απώτερο σκοπό τη στήριξη εκείνων των ομάδων του πληθυσμού που βιώνουν πλέον με σκληρό τρόπο την οικονομική κρίση.
Αναφερόμενος στις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής μέχρι τη λήξη της παρούσας δημοτικής περιόδου, ο κ.Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι θα επικεντρωθούν στο τρίπτυχο “κοινωνική προστασία - βιώσιμη πόλη - επενδύσεις”, με απόλυτη προσήλωση στις αρχές της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό, ενημέρωσε τον κ.Καρτάλη για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής με σκοπό την προώθηση κορυφαίων αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών θεμάτων, όπως το Ρυθμιστικό Σχέδιο, η μελέτη για την Επέκταση και Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου και άλλες σημαντικές πολεοδομικές μελέτες της περιοχής, που εντάσσονται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι εκκρεμότητες που αφορούν το λιμάνι του Βόλου, το έργο του Περιφερειακού και τη δημοπράτηση της α΄ φάσης της ηλεκτροκίνησης, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την προετοιμασία του Δήμου Βόλου ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, σε μια προσπάθεια να ανοίξουν νέες προοπτικές για την περιοχή και την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας.
Ο κ. Καρτάλης μετέφερε στον Δήμαρχο Βόλου τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής και ζήτησε να έχει ενημέρωση για τα γενικότερα ζητήματα του Δήμου Βόλου, προκειμένου να συμβάλλει, στο βαθμό που έχει τη δυνατότητα, στην προώθησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: