Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Έργα άνω των 2 εκ. ευρώ στη Νέα Ιωνία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής

Παρά τη εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα κοινωνικών υποδομών και περιβαλλοντικής αναμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων στη Νέα Ιωνία, τα οποία στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη συνολική αναβάθμιση της Δημοτικής Ενότητας και μάλιστα των πιο υποβαθμισμένων, ίσως, συνοικιών ολόκληρου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.
Η πλειονότητα των έργων αυτών υλοποιείται με χρηματοδότηση από κονδύλια του ΕΣΠΑ, αλλά και από δημοτικούς πόρους, και η συνολική δαπάνη τους ξεπερνά τα δυο εκατομμύρια ευρώ.
Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα εκτελούμενα έργα και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη, τόνισε σε δηλώσεις του ότι «η υλοποίηση των έργων αυτών, πέραν από την τόνωση της τοπικής οικονομίας σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, με την αγορά κυριολεκτικά να έχει στεγνώσει, υπηρετεί πάνω από όλα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών  της Νέας Ιωνίας. Πιστεύουμε ακράδαντα πως, ιδιαίτερα σε περιόδους βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, κάθε επένδυση στην ποιότητα ζωής είναι επένδυση στην κοινωνική συνοχή», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Σκοτινιώτης πραγματοποίησε περιοδεία συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδη και Δημοτικών Ενοτήτων Νέας Ιωνίας και Αισωνίας Χ.Τσαμπάζη, ξεκινώντας από την οδό Βενιζέλου όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες επέκτασης της υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Οι εργασίες γίνονται  στο τμήμα από την οδό Εθνικών Αγώνων μέχρι το ύψος του Υποσταθμού της ΔΕΗ, συνολικού μήκους περίπου 850 μέτρων, και αφορούν την αποξήλωση των ξύλινων στύλων φωτισμού που βρίσκονται στην πλευρά απέναντι από το στρατόπεδο, έτσι ώστε να απελευθερωθεί το πεζοδρόμιο μπροστά από τις κατοικίες, ενώ στο πεζοδρόμιο του στρατοπέδου θα τοποθετηθούν 28 σύγχρονοι ιστοί φωτιστικών, σε αντικατάσταση των παλαιών. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στις 57.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την πλατεία «Ολυμπιονίκη Μελαγκόμα» και την πλατεία που διαμορφώνεται στη συνοικία Νέο Δέλτα, με πόρους από το ΕΣΠΑ, συνολικής δαπάνης 707.000 ευρώ. Οι εργασίες και στις δυο πλατείες βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσης και αναμένεται να αποδοθούν στους περιοίκους εντός του καλοκαιριού. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί, επίσης με πόρους του ΕΣΠΑ, η αναβάθμιση της πλατείας Ευαγγελιστρίας και ο αρχιτεκτονικός φωτισμός του ομώνυμου Ιερού Ναού, η πλατεία στις εργατικές πολυκατοικίες Ξηροκάμπου και η πλατεία στη συνοικία Ακρόπολη (πίσω από τη ΜΕΤΚΑ). Πρόκειται για παρεμβάσεις που έχουν αλλάξει τη φυσιογνωμία των περιοχών αυτών, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται σημαντικότατα έργα κοινωνικών υποδομών, όπως το νέο 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μελισσατίκων και η αποπεράτωση της αίθουσας Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Κατά την επίσκεψη στο σχολείο Μελισσατίκων, ο κ.Σκοτινιώτης ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο ώστε το σχολείο να αποδοθεί σε λειτουργία για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο, καλύπτοντας τις ανάγκες μιας ταχύτατα αναπτυσσόμενης οικιστικά περιοχής. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 779.541,54 ευρώ και κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Η αίθουσα Θεάτρου στη Νέα Ιωνία, συνολικής δαπάνης 500.000 ευρώ, έχει χωρητικότητα 340 ατόμων και πρόκειται να λειτουργήσει από την ερχόμενη περίοδο. Με την απόδοσή της σε χρήση, αναμένεται να καλυφθεί το κενό που υπάρχει σήμερα στο Δήμο Βόλου, όσον αφορά τη λειτουργία ενός σύγχρονου κλειστού χώρου για τη φιλοξενία θεατρικών και γενικότερα πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Σε κοινή δήλωσή τους ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας Χ.Τσαμπάζης, τόνισαν ότι «τα έργα και οι παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη υπηρετούν το στόχο της Δημοτικής Αρχής για ανάδειξη της Νέας Ιωνίας σε δυναμικά αναπτυσσόμενο πόλο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, με ισχυρές κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές». Στην περιοδεία συμμετείχαν, τέλος, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Γ.Γίδαρης και ο επιβλέπων μηχανικός των έργων Θ.Μισοκέφαλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: