Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Θετική παρουσία του Δήμου Βόλου στην τουριστική έκθεση της Λευκωσίας

Στην τουριστική έκθεση «Ταξίδι 2013», που πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά στη Λευκωσία της Κύπρου (17-19.5.2013), συμμετείχε ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος για την τουριστική προβολή της περιοχής. Στην έκθεση εκπροσωπήθηκαν μεγάλα τουριστικά πρακτορεία απ’ όλο τον κόσμο, αλυσίδες ξενοδοχείων, κρατικοί-περιφερειακοί Οργανισμοί Τουρισμού, αεροπορικές εταιρείες, καθώς και άλλοι φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Η καινοτομία της φετινής έκθεσης ήταν ότι ορισμένες από τις συμμετέχουσες χώρες προσέφεραν δείγμα της γαστρονομίας τους μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος PACMAn.
Οι χώρες που έλαβαν μέρος στη συγκεκριμένη δράση ήταν η Iταλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η ορεινή Κύπρος, οι οποίες πραγματικά εντυπωσίασαν με τα προϊόντα και τις εξαιρετικές συνταγές τους. 
Τα εγκαίνια της Έκθεσης έκανε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γ.Λακκοτρύπης, ενώ παρέστη και ο Υπουργός Μεταφορών Κύπρου Τ.Μητσόπουλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας και τις συνέπειες που έχουν στον τομέα του τουρισμού. Πάντως, ο Πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, κ. Βίκτωρ Μαβοπάνης, τόνισε ότι, αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες του κοινού, οι πράκτορες έχουν προσαρμόσει τα προγράμματά τους στο νέο οικονομικό περιβάλλον, ώστε να μη στερηθούν οι κάτοικοι της χώρας τις διακοπές τους. 
Το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η Πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, κ.Σούλα  Μπαρτζιώκα, συνοδευόμενη από την κ.Γεωργία Ταμπάκη, υπηρεσιακό στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού. Στο πλαίσιο  των εγκαινίων, η κ.Μπαρτζιώκα είχε συνάντηση  με τους Υπουργούς Τουρισμού και Μεταφορών της Κύπρου, οι οποίοι δήλωσαν τακτικοί επισκέπτες και λάτρεις του Πηλίου. Με τον Υπουργό Μεταφορών συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης της  Κύπρου με το αεροδρόμιο Νέας Αγχίαλου, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή Βόλου προς αυτή την κατεύθυνση. 
Επίσης, η κ.Μπαρτζιώκα είχε συνάντηση σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τον Θεοφιλέστατο Χωροεπίσκοπο Μεσαριάς κ.Γρηγόριο, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Δήμου Βόλου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη να δοθεί συνέχεια στις συναντήσεις για το θρησκευτικό τουρισμό, έπειτα από αυτή που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Βόλο με πρωτοβουλία του Δήμου και της Μητρόπολης Δημητριάδος. Ο ίδιος τόνισε ότι σημαντικός αριθμός Κυπρίων επισκέπτονται το Βόλο, τα Μετέωρα, καθώς και τα μοναστήρια του Πηλίου. 
Γενικότερα, ο Βόλος και  ιδιαίτερα το Πήλιο κέρδισαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, με αιχμή τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Η προτίμηση που δείχνουν οι Κύπριοι στην περιοχή του Πηλίου διαπιστώθηκε και κατά τη συνάντηση  που είχε η κ.Μπαρτζιώκα με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων της Κύπρου. Αρκεί να σημειωθεί ότι στα επταήμερα τουριστικά προγράμματα των πρακτορείων με προορισμό την Ελλάδα, υπήρχαν 4 διανυκτερεύσεις στο Βόλο και 2 στην Αθήνα στο πρώτο πακέτο, ενώ στο δεύτερο πακέτο περιλαμβάνονταν 3 διανυκτερεύσεις στο Βόλο και 3 στη Σκιάθο. 
Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της εκπροσώπου του Δήμου Βόλου με εκπροσώπους της εταιρείας LOUIS CRUISES, στους καταλόγους της οποίας υπάρχει κρουαζιέρα με το όνομα «Μια Ελλάδα, όλο φως», στην οποία περιλαμβάνεται το λιμάνι του Βόλου. Η κ.Μπαρτζιώκα παρουσίασε το φυλλάδιο του Δήμου Βόλου για την κρουαζιέρα, με όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για εκδρομές από το λιμάνι του Βόλου καθώς και τις περιηγήσεις μέσα στην πόλη. Τα στελέχη της εταιρείας επισήμαναν ότι θα επικοινωνήσουν άμεσα με την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου για την καλύτερη οργάνωση της παρουσίας τους στο Βόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: