Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Πλημμύρισε» από χρώματα κι αρώματα η Άλλη Μεριά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το πρόγραμμα της «Γιορτής Λουλουδιών» στην Άλλη Μεριά, που οργανώθηκε από τη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, το Δημοτικό Σχολείο και το Σύλλογο Γονέων Άλλης Μεριάς. Η έκθεση λουλουδιών από ντόπιους παραγωγούς, που γέμισαν με χρώματα και αρώματα τον εκθεσιακό χώρο (κεντρικό πάρκιγκ), πλαισιώθηκε από διάφορες άλλες εκθέσεις όπως έκθεση βιβλίου, έκθεση φυσικών προϊόντων από το Σύλλογο Γονέων (δικής τους παρασκευής) και έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων.
Όλα φτιαγμένα από φυσικά υλικά, απέπνεαν την αυθεντικότητα της ελληνικής φύσης και το καλό γούστο των δημιουργών.
Έπειτα από αναβολή δύο ημερών, λόγω κακοκαιρίας, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα επίσημη τελετή της Γιορτής Λουλουδιών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον κατάμεστο από κόσμο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς. Στον ίδιο χώρο, που  είχε στολιστεί κατάλληλα από τους συνδιοργανωτές, εκτέθηκαν επίσης τα έργα του διαγωνισμού παιδικής δημιουργίας με θέμα «Παράθυρο στη φύση», φτιαγμένα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς, επτά πανό με ζωγραφιές και στίχους, στα οποία οι μαθητές ξεδίπλωσαν την παιδική τους ευαισθησία. Εκτέθηκαν επίσης οι «Παραδοσιακές Συνθέσεις με Λουλούδια», στο πλαίσιο του ομώνυμου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά φέτος, με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων, σχολείων και άλλων φορέων από τη Μακρινίτσα, την Ιωλκό και την  Πορταριά.
Εκ μέρους του Δήμου Βόλου παρέστησαν ο τοπικός Αντιδήμαρχος Μακρινίτσας, Ιωλκού και Πορταριάς, Γιάννης Γκουντέλιας, επίσης οι Αντιδήμαρχοι Νατάσα Οικονόμου και Χαράλαμπος Τσαμπάζης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Σ.Μπαρτζώκα, καθώς και εκπρόσωποι του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Πορταριάς και των Τοπικών Κοινοτήτων Σταγιατών, Κατηχωρίου , Άλλης Μεριάς. Με ενθουσιασμό παρακολούθησαν την εκδήλωση τα μέλη της Επιτροπής Αδελφοποίησης Πορταριάς-Τουρ-Τουρ, που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην περιοχή.
Ο  κ.Γκουντέλιας εξήρε την προσπάθεια των τοπικών φορέων Άλλης Μεριάς, ιδιαίτερα του Πολιτιστικού Συλλόγου που, σε αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς, το Δημοτικό Σχολείο και το Σύλλογο Γονέων, οργάνωσε και παρουσίασε όλες τις εκθέσεις και τους διαγωνισμούς. Διαπίστωσε επίσης ότι τα πέντε τελευταία χρόνια οργανώνεται όλο και καλύτερα αυτή η τοπική γιορτή που έχει γίνει πια θεσμός για την ευρύτερη περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν με αναμνηστικούς τίτλους τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, για τη συμμετοχή τους στη τοπική λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, στη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Στη συνέχεια η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τον κ. Νίκο Τσιμπίδα, πρόεδρο, κ. Μαριάννα Σαμαρτζή, γραμματέα και την κ. Νατάσα Παπανικολάου, μέλος, βράβευσε τα καλύτερα έργα. Το Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς βραβεύτηκε για τη καλύτερη παραδοσιακή Σύνθεση με Λουλούδια, ενώ η Ε΄Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς βραβεύτηκε στο διαγωνισμό παιδικής δημιουργίας. Τα έπαθλα για τους νικητές –εκτός από τους τίτλους- ήταν, βέβαια,  λουλούδια!!! Αναμνηστικοί τίτλοι  δόθηκαν και σ’ όλους τους συμμετέχοντες και στους δύο διαγωνισμούς.  
Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, από το Έντεχνο Τμήμα Ενηλίκων και Γονέων καθώς και τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Μ.Δημητριάδος, υπό τη διεύθυνση της Μαριάννας Σαμαρτζή, που με ιδιαίτερη ευαισθησία απέδωσαν τραγούδια για τις ομορφιές του Μάη. Τέλος την εκδήλωση έκλεισε με «πρωτοχορευτή» το Γιώργο Χρήστου το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου  που ενθουσίασε το κοινό.
Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή. Επιδίωξη των διοργανωτών είναι  η Γιορτή Λουλουδιών της Άλλης Μεριάς να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη και να καθιερωθεί ως θεσμός με απήχηση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: