Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

«Γαλιλαίος» στο Βόλο με τον Άγγελο Αντωνόπουλο

Μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία των παραστάσεων μονολόγου «Ο Μαρξ στο Σόχο», ο Άγγελος Αντωνόπουλος ερμηνεύει σε μία παράσταση για ένα ρόλο, τον Βίο του Γαλιλαίο Γαλιλέι. Ο σπουδαίος ηθοποιός παρουσίασε την παράσταση στο θέατρο «Τριανόν» τον χειμώνα 2012 – 2013 και μετά από παρότρυνση φίλων και θεατών, ο Άγγελος Αντωνόπουλος επισκέπτεται επιλεγμένες πόλεις που διαθέτουν κατάλληλους θεατρικού χώρους, για την παρουσίαση ενός μονολόγου, με ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Μία από τις πόλεις που τίμησαν τον καλλιτέχνη κατά την ερμηνεία του μονολόγου «Ο Μαρξ στο Σόχο» ήταν και ο Βόλος, μάλιστα μετά τις δύο πρώτες ημέρες παραστάσεων την άνοιξη του 2007, η παράσταση επανήλθε ένα μήνα αργότερα, καθώς οι θέσεις του θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις των θεατών. Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου, προσκάλεσε τον καλλιτέχνη για παραστάσεις στο ίδιο θέατρο και έτσι, το βολιώτικο θεατρόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την παράσταση τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Απριλίου 2013, στις 9,00 το βράδυ στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Η παράσταση
Ο επιστήμονας  Γαλιλαίο αλλά κι ο άνθρωπος Γαλιλαίος.
Η σύγκρουση του με τους επιστημονικούς κύκλους της εποχής του αλλά και με την καθολική εκκλησία. Η ανθρώπινη αγωνία του αλλά και η σύγκρουση του με την οικογένεια του.
Απαρνημένος και αρνητής. Μόνος, σχεδόν τυφλός φέρνει σαν σπασμένες εικόνες από το σύμπαν που έχει κατακλύσει το μυαλό του, την πορεία και τις αγωνίες μιας ζωής. Τι είναι η επιστήμη και ποιο το καθήκον του επιστήμονα στον σύγχρονο κόσμο; Είναι η επιστήμη το όπλο ενάντια στις προκαταλήψεις που αγκυλώνουν την σκέψη;
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία - Δραματουργική απόδοση : Άγγελος Αντωνόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια : Λίνα Καρανικολάου
Φωτισμοί : Μελίνα Μάσχα
Διάρκεια παράστασης : 80 λεπτά.
Απόσπασμα από κριτική της Ιλ. Δημάδη για την παράσταση : «Ο βετεράνος ηθοποιός, ερμηνεύοντας τον Ιταλό επιστήμονα, συνάντησε το ρόλο της ζωής του……Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να δείτε την παράσταση. Με επιστημονική εμβρίθεια και ιδεολογική συνέπεια, ύστερα από ενδελεχή βιβλιογραφική έρευνα, ο Αντωνόπουλος έγραφε ο ίδιος, επί τρία σχεδόν χρόνια, το συγκεκριμένο μονόλογο παρουσιάζοντάς μας τον επιστήμονα Γαλιλαίο αλλά και τον άνθρωπο Γαλιλαίο. Το αποτέλεσμα είναι ένα φιλοσοφικό και ταυτόχρονα λαϊκό θέατρο, το οποίο εκπαιδεύει δίχως να πατρονάρει, δίνει το έναυσμα για ενδοσκόπηση και προκαλεί ανάταση, προτείνοντας ως παράδειγμα επαναστατικού βίου εκείνον του Γαλιλαίου. Μακάρι να επαναληφθεί».
Άγγελος Αντωνόπουλος.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης με δάσκαλο τον Κάρολο Κουν. Ως ηθοποιός υπηρέτησε όλα τα είδη θεάτρου και δίδαξε ο ίδιος υποκριτική επί σειρά ετών. Δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 1961 έκανε την πρώτη του θεατρική εμφάνιση με το έργο «Η Άνοδος του Αρτούρου Ούι» του Μπρεχτ και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ πρωταγωνιστεί στις θεατρικές σκηνές. Ερμήνευσε ρόλους σε έργα του Σαίξπηρ, του Ουστίνοφ, του Μπρεχτ, του Τσέχωφ, του Ζακ Ντε Βαλ και σκηνοθετήθηκε από όλους τους μεγάλους Έλληνες σκηνοθέτες. Για 4 συνεχόμενα χρόνια παρουσίαζε τη μεγάλη προσωπική του επιτυχία, το ρόλο του Μαρξ στο έργο του Χ. Ζιν «Ο Μαρξ στο Σόχο». Έπαιξε σε περισσότερες από 47 ταινίες του ελληνικού εμπορικού αλλά και ποιοτικού κινηματογράφου. Στην τηλεόραση συμμετείχε σε ελληνικές σειρές που έγραψαν ιστορία («Άγνωστος Πόλεμος», «Οι Πανθέοι», «Τα παιδιά της Νιόβης» κ.α.). Έχει γράψει το μυθιστόρημα «Οι επιβάτες του φεγγαριού» και την ποιητική συλλογή «Αφύλακτη διάβαση».
Στην πόλη του Βόλου θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις του έργου «Γαλιλαίος», τη Δευτέρα 8  και την Τρίτη 9 Απριλίου 2013, στις 9,00 το βράδυ, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Η προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί από  το «Δίαυλο» (Τοπάλη με Δημητριάδος), από την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 και λίγες ώρες προ των παραστάσεων από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής.
Πρόγραμμα προπώλησης.
Παρασκευή 5/4/13, από τις 10.00π.μ. έως τις 22.00 στο Δίαυλο.
Σάββατο 6/4/13, από τις 11.00 π.μ. έως τις 13.00 στο Δίαυλο.
Δευτέρα 8/4/13, από τις 10.00 π.μ. έως τις 14,00 στο «Δίαυλο» και το απόγευμα, από τις 7,00 μ.μ. έως την έναρξη της παράστασης από το Ταμείο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.
Τρίτη 9/4/13, από τις 10.00 π.μ. έως τις 14,00 στο «Δίαυλο» και το απόγευμα, από τις 7,00 μ.μ. έως την έναρξη της παράστασης από το Ταμείο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.
Τιμή εισιτηρίου : 10€.

Δεν υπάρχουν σχόλια: