Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Π.Σκοτινιώτης προς Ζ.Μακρή: Στα θέματα που αφορούν την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος έχουμε “αναποδογυρίσει το τραπέζι”

Με επιστολή του προς την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Ζέττα Μακρή, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης απαντά στον ισχυρισμό που διατύπωσε σε δήλωσή της για, δήθεν, ελλιπή πληροφόρηση και δυσκολία συλλογής στοιχείων για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. «Είμαι βέβαιος πως η θεσμική σας ιδιότητα ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, δεν θα σας εμποδίσει να αναγνωρίσετε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, τουλάχιστον στα  θέματα που αφορούν  τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, έχει πράγματι “αναποδογυρίσει το τραπέζι”», καταλήγει στην επιστολή του ο κ.Σκοτινιώτης. Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Βόλου αναφέρει συγκεκριμένα:
«Δεν προτίθεμαι να σχολιάσω το περιεχόμενο  της από 25.4.2013 δήλωσής σας, που αφορά τους χειρισμούς της Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ στην υπόθεση του έργου “ύδρευση Βόλου-επέκταση και βελτίωση δικτύου ύδρευσης” (εργολαβία ΕΡΓΗΛ). Προτίμησα για το μείζον αυτό θέμα να τοποθετηθώ ολοκληρωμένα στο θεσμικό όργανο της επιχείρησης, δηλαδή στο Δ.Σ., κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση. Δεν μπορώ, ωστόσο, να αφήσω αναπάντητο τον ισχυρισμό σας για, δήθεν, ελλιπή πληροφόρηση και δυσκολία συλλογής στοιχείων για την υπόθεση αυτή. Ειδικότερα:
1. Η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι η πρώτη που εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και του ΤΕΕ, ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τη δημοτική αυτή επιχείρηση, η οποία διαχειρίζεται το πιο ευαίσθητο κοινωνικό αγαθό.
2. Ειδικά για την περίπτωση της συγκεκριμένης εργολαβίας, η οποία, όπως γνωρίζετε, ολοκληρώθηκε πριν αναλάβει η σημερινή Διοίκηση,  έχω κατ’ επανάληψη τονίσει στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ ότι ο φάκελος του έργου και τα σχετικά έγγραφα είναι στη διάθεσή όλων των μελών του Δ.Σ., άρα και του εκπροσώπου της παράταξης σας κ.Αρ.Δουλόπουλου.  Δεν γνωρίζω αν έχει κάνει και σε ποιο βαθμό  χρήση της ευχέρειας για πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του φακέλου. Το βέβαιο πάντως   είναι, πως αντί να ψάχνετε εδώ κι εκεί για τη συλλογή στοιχείων του έργου αυτού και να συναντάτε “δυσκολίες και στόματα ερμητικά κλειστά”, θα μπορούσατε να βρείτε όποιο στοιχείο σάς ενδιαφέρει αμέσως, μέσω του εκπροσώπου της παράταξής σας.
3. Οι καταγγελίες του κ.Στάμου,  σε σχέση με τις οποίες ισχυρίζεστε ότι “εντέχνως αποκρύπτουμε στοιχεία”, αφορούν την περίοδο 2004-2009 και εξετάστηκαν από Ορκωτούς Ελεγκτές, ύστερα από την από 27.8.2010 απόφαση του τότε Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Η Έκθεση Ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών, έπειτα από επανειλημμένες οχλήσεις της σημερινής Διοίκησης, μάς παραδόθηκε στις 18.6.2012 και την αμέσως επόμενη μέρα (19.6.2012) παραδόθηκε στον εκπρόσωπο της παράταξής σας κ.Αρ.Δουλόπουλο, ενώ έχει κατατεθεί και στα πρακτικά του Δ.Σ. Η Έκθεση Ελέγχου εστάλη, επίσης, στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου και αποτελεί βασικό στοιχείο της σχηματισθείσης ποινικής δικογραφίας.
4. Αναρωτιέστε, τέλος, “σε ποιο σημείο βρίσκεται ο πολυδιαφημισμένος από τον δήμαρχο έλεγχος από ανεξάρτητη αρχή”. Την απάντηση και στο ερώτημά σας αυτό θα μπορούσατε και πάλι να την έχετε από τον εκπρόσωπο της παράταξής σας κ.Αρ.Δουλόπουλο, αφού η Έκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, στο οποίο καταφύγαμε με δική μας πρωτοβουλία προκειμένου να μη μείνει η παραμικρή σκιά, του παραδόθηκε στις 12.3.2013, δηλαδή την αμέσως επομένη  μέρα που  περιήλθε σε μένα. Η Έκθεση Ελέγχου   εστάλη, επίσης, στον Ειδικό Ανακριτή που διεξάγει την τακτική ανάκριση και αποτελεί και αυτή στοιχείο της σχηματισθείσης ποινικής δικογραφίας. Επιπλέον κοινοποιήθηκε στη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ως κατά νόμο αρμόδια, προκειμένου να ελέγξει πειθαρχικά τα όργανα της Προϊσταμένης Αρχής, ενώ τα όργανα της Διευθύνουσας Υπηρεσίας θα ελεγχθούν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ΟΕΥ της επιχείρησης. 
Όπως κατ’ επανάληψη σας έχω αναφέρει, είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας και προσωπικά, όπως και στη διάθεση των επικεφαλής των άλλων μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου, για όποια ενημέρωση επιθυμείτε και όποιο στοιχείο αναζητάτε για θέματα του Δήμου και των νομικών του προσώπων. Είμαι βέβαιος πως η θεσμική σας ιδιότητα ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, δεν θα σας εμποδίσει να αναγνωρίσετε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, τουλάχιστον στα  θέματα που αφορούν  τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, έχει πράγματι “αναποδογυρίσει το τραπέζι”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: