Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Στον Δήμαρχο Βόλου ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Το θέμα στάθμευσης πυροσβεστικών αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και η ανέγερση νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινώτης με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Σωτήριο Γεωργακόπουλο, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα στο Βόλο. 
Οι κ.κ.Γεωργιάδης και Γεωργακόπουλος επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο πριν από τη σύσκεψη με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες της περιοχής στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, με τη συμμετοχή και της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Π.Γερακούδη. 
Όπως τόνισε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, στόχος των επισκέψεων που πραγματοποιεί από κοινού με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος είναι η ανάπτυξη συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε προβλήματα και να ενισχυθούν οι από κοινού προσπάθειες για την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί από το ΕΣΠΑ έργα προμηθειών ύψους 69 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος σε σύγχρονο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει μάλιστα και ειδικού τύπου οχήματα. 
Ο κ.Σκοτινιώτης, αφού υπογράμμισε την άριστη συνεργασία του Δήμου Βόλου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τόνισε την ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας ενόψει της θερινής περιόδου, προτάσσοντας ως κεντρική επιδίωξη του Δήμου Βόλου τη στάθμευση τουλάχιστον ενός, αν όχι δύο αεροπλάνων, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, καθώς – όπως είπε - έχει αποδειχθεί καθοριστική η συμβολή τους σε πολύ δύσκολες πυρκαγιές που έχει αντιμετωπίσει ο Νομός Μαγνησίας, τόσο στο χερσαίο όσο και στο νησιωτικό τμήμα του.
Το δεύτερο θέμα που έθεσε ήταν η ανάγκη να προχωρήσει η ανέγερση του νέου πυροσβεστικού κτιρίου σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Βόλου, κοντά στον Περιφερειακό, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή αποδίδει τεράστια σημασία στο ζήτημα αυτό, αφού θα σημάνει την αποδέσμευση ενός οικοπέδου στο κέντρο της πόλης και θα βοηθήσει να  αναπνεύσει κυκλοφοριακά η περιοχή, αλλά θα επιτρέψει και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία να ασκήσει πιο αποτελεσματικά τον επιχειρησιακό της ρόλο.
Για το θέμα αυτό ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι εξετάζεται η δυνατότητα ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να αποκτήσει έναν σύγχρονο πυροσβεστικό σταθμό που θα υπηρετεί όλο το Νομό, σε χώρο που έχει ήδη παραχωρηθεί από το Δήμο Βόλου. «Σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε, «το ήθος και το ηθικό των πυροσβεστικών υπαλλήλων παραμένει και στο Νομό Μαγνησίας υψηλό».
Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Π.Σ. υπογράμμισε τη σημασία αυτών των συναντήσεων, που στόχο έχουν την εξαγωγή συμπερασμάτων τα οποία θα αξιολογηθούν κατάλληλα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Σώματος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το Πυροσβεστικό Σώμα, ως κύριος βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας, διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία ώστε να ανταπεξέλθει στο έργο του, που είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο.   
 Στη σύσκεψη που ακολούθησε πήραν μέρος οι Δήμαρχοι Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου Β.Χατζηκυριάκος και Ελ. Λαϊτσου αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γ.Καλτσογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Βόλου Ν.Οικονόμου και Χ.Τσαμπάζης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας Ν.Μιχαλάκης και ο Διοικητής Π.Υ. Βόλου Χ.Πόζογλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Γ.Ταμβάκης, ο Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Λιμενάρχης Βόλου Χρ. Κανάκης, εκπρόσωποι Δήμων της Μαγησίας και μέλη εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: