Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση την Καθαρή Δευτέρα στην κεντρική παραλία Ν.Αγχιάλου

Σύσκεψη προετοιμασίας για την καλύτερη διοργάνωση των εκδηλώσεων της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας, συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον, τη θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση και, τελικώς, τη μαζική συμμετοχή φορέων της περιοχής στις εκδηλώσεις της Δημοτικής Ενότητας. Όπως τόνισε ο κ.Πελεκάνος, η γιορτή της Αποκριάς αποτελεί ένα κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός της πόλης, το οποίο απαιτεί συλλογική προσπάθεια και τη συνεργασία όλων, ώστε να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας και οι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ύστερα από συζήτησης και αφού αντηλλάγησαν απόψεις και προτάσεις, όλοι συμφώνησαν να συνεργαστούν και να συμβάλουν στη διοργάνωση μιας εκδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα και θα περιλαμβάνει: προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων στους επισκέπτες, δωρεάν κρασί, διαγωνισμούς και εκπλήξεις από τους Συλλόγους της περιοχής, όπως διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού, βράβευση καλύτερης αποκριάτικης στολής κ.α, μουσική και χορό.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει μετά τις 11.00 το πρωί στην κεντρική παραλία της Νέας Αγχιάλου. Τους επισκέπτες θα καλωσορίσουν τα  Χορευτικά Τμήματα της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα  και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι για όλους.
Για το λόγο αυτό απευθύνεται έκκληση σε όσους πρώην χορευτές του δημοτικού Χορευτικού Τμήματος παρακρατούν, εδώ και μεγάλο διάστημα, τις παραδοσιακές φορεσιές της Δημοτικής Ενότητας, να τις επιστρέψουν προκειμένου το Χορευτικό να μπορέσει να εμφανιστεί στην εκδήλωση με την κατάλληλη παραδοσιακή ενδυμασία.
Οι διοργανωτές καλούν τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής να πάρουν μέρος στην εκδήλωση, να γευτούν τις σαρακοστιανές γεύσεις και να ξεφαντώσουν με χορό και τραγούδι, γιορτάζοντας όλοι μαζί την έναρξη της Σαρακοστής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: