Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση Δήμου Βόλου - Πανεπιστημίου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου διοργανώνουν από κοινού πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης  Mαρτίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του κτηρίου «Αλέξανδρος Δελμούζος» του παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση του Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Ιωάννη Ε. Μεσσήνη και ομιλία της Καθηγήτριας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χριστίνας Αγριαντώνη, με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό πλαίσιο της Ελληνικής Επανάστασης».
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν μέλη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την επιμέλεια της  Μαρίας Θωίδου.
Η Χριστίνα Αγριαντώνη σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αθήνα και ιστορία στο Παρίσι. Από το 1988 έως το 2002 εργάστηκε στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Ε.Ι.Ε και από το 2002 διδάσκει σύγχρονη ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι έρευνες και τα δημοσιεύματά της αφορούν τη σύγχρονη οικονομική και κοινωνική ιστορία και ειδικότερα: ιστορία της βιομηχανίας, ιστορία πόλεων, ιστορία επιχειρήσεων.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: