Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Zητεί παρέμβαση του αρμόδιου για το ΕΣΠΑ Υφυπουργού για τα έργα αποχέτευσης Αγ.Στεφάνου και Σέσκλου

Συνεχίζοντας τις πιέσεις προς την κυβέρνηση για το θέμα που απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες την πόλη και αφορά τον κίνδυνο απένταξης από το ΕΠΠΕΡΑΑ των έργων αποχέτευσης Αγ.Στεφάνου και Σέσκλου, ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Πάνος Σκοτινιώτης  ζήτησε σήμερα την παρέμβαση του νέου Υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για το ΕΣΠΑ, Κυριάκου Βιρβιδάκη. Με την επιστολή, η οποία κοινοποιείται επίσης στον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο κ.Σκοτινιώτης ενημερώνει τον καθ’υλην αρμόδιο Υφυπουργό, δυο μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, για το ιστορικό της υπόθεσης και τις συνέπειες που θα έχει για την περιοχή και όχι μόνο, τυχόν απένταξη των δυο σημαντικών αυτών έργων.
Όπως και στο έγγραφο που απέστειλε χθες προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ.Σκοτινιώτης υπογραμμίζει ότι «είναι πραγματικά εξωφρενικό, σε μια εποχή όπου γίνεται πραγματικός «αγώνας δρόμου» για την απορρόφηση πιστώσεων του ΕΣΠΑ, να κινδυνεύουν με απένταξη έργα, και μάλιστα έργα μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας, τα οποία βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης. 
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τα δυο υποέργα της πράξης «Αποχέτευση ακαθάρτων παραλιακού μετώπου Βόλου» που είναι ενταγμένη στον Άξονα Προτεραιότητας «02 – Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων» του  Ε.Π. «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη».  Πρόκειται συγκεκριμένα για τα: «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Αγίου Στεφάνου Δήμου Βόλου», προϋπολογισμού 4.920.000 €, και «Σύνδεση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Σέσκλου Δήμου Βόλου με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ», προϋπολογισμού 560.880 €. Οι ημερομηνίες δημοπράτησης των συγκεκριμένων έργων έχουν ορισθεί για τις 9.4.2013  και τις 23.4.2013 αντιστοίχως.
Ο κ.Σκοτινιώτης ζητεί να υπάρξει προσωπική παρέμβαση του κ.Βιρβιδάκη, ως αρμοδίου για το ΕΣΠΑ υφυπουργού, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ολοκλήρωση των διαγωνισμών και η υλοποίηση του σημαντικού έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων παραλιακού μετώπου Βόλου» στο σύνολό του, καθώς θεωρείται απολύτως αναγκαία και απολύτου προτεραιότητας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: