Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση της Αντιδημάρχου Ν. Οικονόμου με αφορμή το σημερινό αποκλεισμό του Δημαρχείου από πενταμηνίτες

Σε δήλωσή της με αφορμή το σημερινό αποκλεισμό του Δημαρχείου από πενταμηνίτες η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,  Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ. Νατάσα Οικονόμου επισημαίνει τα ακόλουθα: «Κατανοούμε απολύτως και  είμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αίτημα  των εργαζομένων στο πρόγραμμα  κοινωφελούς εργασίας (πενταμηνίτες) για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει.
Ο Δήμος Βόλου, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης του, ανταποκρίθηκε πλήρως και εγκαίρως σε όλες τις  διοικητικές του υποχρεώσεις  για την, όσο το δυνατό, πιο άμεση  προώθηση των διαδικασιών για  την πληρωμή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, ενώ το προηγούμενο  διάστημα, με παρεμβάσεις του, ζήτησε την επίσπευση της καταβολής  των δεδουλευμένων στους δικαιούχους, η οποία αποτελεί ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας και τελικά του ΙΝΕ της  ΓΣΕΕ.
Οι κινητοποιήσεις των συγκεκριμένων, όπως και όλων των  εργαζομένων, για τη διεκδίκηση των  δεδουλευμένων τους, ειδικά στην τρέχουσα δυσμενή συγκυρία, είναι απολύτως θεμιτές και σεβαστές. Ο αποκλεισμός όμως του Δημαρχείου, ως μορφή αντίδρασης, αποτελεί μία επιλογή, οπωσδήποτε οφειλόμενη στην αγωνία και την αγανάκτηση των εργαζομένων, ωστόσο αδιέξοδη και κυρίως επώδυνη, αφενός για την εξυπηρέτηση των δημοτών από τις Υπηρεσίες του Δήμου, αφετέρου για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του. Και μάλιστα, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την ολοκλήρωση σημαντικότατων για την ετήσια πορεία του διαδικασιών (προϋπολογισμός, ισολογισμός κ.ά.) και μετά από ένα μεγάλο διάστημα κινητοποιήσεων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, στα τέλη του 2012, κατά το οποίο υπήρξε ανάσχεση της λειτουργίας των διοικητικών και οικονομικών Υπηρεσιών.
Ο Δήμος σήμερα, με τις Υπηρεσίες και τις κοινωνικές δομές του, αποτελεί το τελευταίο  αποκούμπι της τοπικής κοινωνίας, συμπαραστάτη και αρωγό της. Ας μη μετατρέπεται σε «σάκο του μποξ» για κάθε πρόβλημα που δεν οφείλεται στη δική του λειτουργία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: