Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Να τεθεί επί τάπητος η λειτουργία των ΔΕΥΑ μετά το Μεσοπρόθεσμο

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), συμμετείχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος ζήτησε να αναληφθεί δυναμική πρωτοβουλία εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ ώστε να τεθεί επί τάπητος η λειτουργία και η προοπτική των ΔΕΥΑ μετά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, με γνώμονα την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα τους και του κοινωνικού αγαθού που διαχειρίζονται.
Ο κ.Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι οι ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου ακυρώνουν ουσιαστικά το χαρακτήρα των ΔΕΥΑ και δυσχεραίνουν σημαντικά τη λειτουργία τους σε όφελος του κοινωνικού συνόλου. 
Επίσης, έθεσε το θέμα του τιμολογίου της ΔΕΗ, τονίζοντας την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα το πάγιο αίτημα των ΔΕΥΑ για τιμολόγηση των καταναλώσεων ηλεκτρικής ενέργειας των υποδομών (αντλιοστάσια, βιολογικοί καθαρισμοί) με βάση το βιομηχανικό τιμολόγιο, αντί της γενικής χρήσης (εμπορικό τιμολόγιο) που ισχύει σήμερα. Ο κ.Σκοτινιώτης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι οι υπέρογκες αυξήσεις που προωθούνται στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα «εκτοξεύσουν» το λειτουργικό κόστος των ΔΕΥΑ, γι’ αυτό θα πρέπει η Ένωση να εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει δικαστικά την εφαρμογή του βιομηχανικού τιμολογίου, κάτι που ήδη μελετά η ΔΕΥΑΜΒ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: