Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Από 16 έως 19 Αυγούστου η Γιορτή Κρασιού στη Ν. Αγχίαλο

Συνάντηση φορέων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, με θέμα τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού 2012, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νέα Αγχίαλο υπό την προεδρία του τοπικού Αντιδημάρχου Π.Πελεκάνου. Συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος – υπεύθυνος του τομέα Πολιτισμού  του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.–ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου) Μ.Τσάμης, εκπρόσωπος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής. Η Γιορτή Κρασιού 2012 αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί από 16 έως 19 Αυγούστου, σ΄ έναν όμορφο χώρο στην παραλία της Νέας Αγχιάλου.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η επιλογή των καλλιτεχνικών σχημάτων και χορευτικών τμημάτων της περιοχής που θα λάβουν μέρος, η διαμόρφωση και συντήρηση του χώρου, ο τρόπος προβολής και διαφήμισης της εκδήλωσης κ.λ.π. Στόχος των διοργανωτών είναι η διοργάνωση να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε για μία ακόμη χρονιά οι Αγχιαλίτες και οι επισκέπτες να διασκεδάσουν με πολλή μουσική και  άφθονο δωρεάν κρασί.
Η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου αποτελεί θεσμό για την περιοχή, αφού διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1960. Από τότε μέχρι σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει πλήθος επισκεπτών από το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι, εδώ και αρκετές δεκαετίες οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου έχουν αναπτύξει σημαντικούς δεσμούς με την πόλη καταγωγής τους, την παλιά Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας και σημερινή Πομόριε της Βουλγαρίας. Κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της Γιορτής Κρασιού φιλοξενείται αντιπροσωπεία του Δήμου Πομόριε, στο πλαίσιο των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δυο πόλεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: