Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο Δήμος Βόλου κέρδισε τη μάχη με το χρόνο για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Ο Δήμος Βόλου είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο φακέλων των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων σε ποσοστό 100%, όπως φαίνεται και στην τελευταία ενημερωμένη λίστα του Υπουργείου Υγείας. Στο Δήμο Βόλου έχουν καταγραφεί 2.164 δικαιούχοι και το ύψος της επιχορήγησης για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2012, το οποίο ήδη κατανεμήθηκε στο Δήμο με σημερινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ.Αντ.Μανιτάκη, ανέρχεται σε 1.682.187,94€. Η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους θα γίνει μέσω της ΔΙΑΣ Α.Ε., με κατάθεση των επιδομάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των αναπήρων επιδοτουμένων προνοιακών επιδομάτων από τα ΚΕΠ δημιουργήθηκε το Εθνικό Μητρώο Αναπήρων. Στις 18.5.12 έγινε η μετάπτωση των δεδομένων της απογραφής στα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα. Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου Βόλου από τις 22 Μαΐου, οπότε απέκτησαν πρόσβαση σε αυτά, επιδόθηκαν για δυο εβδομάδες σε πραγματικό αγώνα δρόμου, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απ. Παντσάς, προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα η ταυτοποίηση των στοιχείων των αναπήρων.
Χθες Τέταρτη 13 Μαΐου ολοκληρώθηκε η διαδικασία ταυτοποίησης και δηλώθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών η οικονομική απαίτηση του διμήνου Μαρτίου-Απριλίου 2012, που φθάνει, όπως προαναφέρθηκε, στο ύψος 1.682.187,94€ και αφορά 2.164 δικαιούχους. Να σημειωθεί ότι στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνεται η κατηγορία των απροστάτευτων παιδιών (300 άτομα), για την οποία διαπιστώθηκε πανελλαδικό πρόβλημα όσον αφορά την καταγραφή και αποφασίστηκε αυτή να γίνει μέσα στο επόμενο 15ήμερο, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτητα και την υπευθυνότητα με την οποία εργάστηκαν τα στελέχη της υπηρεσίας Πρόνοιας, προκειμένου να ολοκληρωθεί τάχιστα η καταγραφή και να εξασφαλιστεί έγκαιρα η σχετική χρηματοδότηση,  ώστε να αποφευχθούν οι οδυνηρές επιπτώσεις στους δικαιούχους από την καθυστέρηση πληρωμής τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: