Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Συνεργασία Δήμου Βόλου με Φιλοζωϊκές Οργανώσεις

Τρόποι ελαχιστοποίησης του προβλήματος των αδέσποτων στο Δήμο Βόλου αναζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση που είχε, στο κτήριο Στρεφτάρη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Παρέμβασης, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς με εκπροσώπους των Φιλοζωικών Συλλόγων Βόλου, «Κόσμος και Φύση» και «Φι.Ο.Β.». Στη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για  διάφορα θέματα, όπως η δυνατότητα των δημοτών να μετακινούνται ελεύθερα στους δρόμους και τους κοινοχρήστους χώρους, η ειρηνική και υγιεινή συνύπαρξη των ανθρώπων με τους πολύ καλούς φίλους τους, η σωστή διαχείριση του κοινωνικού αυτού θέματος, σύμφωνα με το Νόμο 4039/ 2012.
Oι Φιλοζωικοί Σύλλογοι πρότειναν να προμηθευθούν τσιπάκια  ηλεκτρονικής ταυτοποίησης ζώων, όσοι συμπολίτες επιθυμούν, με ένα ελάχιστο κόστος (10 ευρώ περίπου), τα οποία θα εμφυτευθούν σε δεσποζόμενα ζώα  του Δήμου. Συγχρόνως ο Δήμος, συνεπικουρούμενος από τις Φιλοζωικές Οργανώσεις, θα προβεί σε ελέγχους σε όλη την περιοχή για να καταγραφούν τα δεσποζόμενα και οι συνθήκες διαβίωσής τους, πάντα σύμφωνα με τον ισχύοντα  Νόμο, σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν τα ζώα συντροφιάς αλλά και να βελτιωθεί η τουριστική εικόνα της πόλης που αμαυρώνεται τόσο από την παρουσία αδέσποτων σκύλων που δημιουργούν αγέλες όσο και από την εικόνα περιορισμένων, σε αυλές και μπαλκόνια διαμερισμάτων, ζώων που διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες. 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Απ. Παντσάς ευχαρίστησε θερμά τις εκπροσώπους των Οργανώσεων για την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουν σ’ ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό για την πόλη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «με την ευαισθησία τους αποδεικνύουν ότι κατανοούν το μείζον πρόβλημα των αδεσπότων που συνδυάζεται με την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των δεσποζόμενων καθώς και τη μη τήρηση των νομικών προϋποθέσεων για τα δεσποζόμενα ζώα. Πρόσθεσε, δε, ότι ο Δήμος διαθέτει μηχανισμούς, όπως η δημοτική αστυνομία, για την επιβολή του Νόμου 4039/ 2012 που προβλέπει αυστηρότατες κυρώσεις για τους παραβάτες του.
«Είμαι σίγουρος ότι, αν οι συμπολίτες μας συνεργαστούν, πολύ σύντομα, η πόλη μας θα απαλλαγεί από τις αγέλες των αδέσποτων, ώστε τα πάρκα και η παραλία να ξαναγίνουν οι  χώροι των όμορφων περιπάτων που ανέκαθεν όλοι απολαμβάναμε», κατέληξε ο κ. Παντσάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: