Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο Δήμος Βόλου υποδέχθηκε τους επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της χρονιάς

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή τουριστική περίοδο, με το όνομα «Dolphin» και σημαία από τις Μπαχάμες, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 229 τουρίστες, στην πλειονότητά τους Γερμανούς και 211 άτομα πλήρωμα. Το «Dolphin» έφθασε στο Βόλο προερχόμενο από τη Μύκονο και θα αναχωρήσει το απόγευμα για την Κωνσταντινούπολη.
Όπως είναι γνωστό φέτος ο αριθμός αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου θα είναι μικρότερος σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Ωστόσο, όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Σ. Μπαρτζιώκα, «παρά την οικονομική κρίση στην Ευρώπη που έχει επηρεάσει αρνητικά και τον τουρισμό κρουαζιέρας, ο Βόλος εξακολουθεί να διατηρεί τη δυναμική του ως προορισμός. Από την πλευρά μας, έχουμε εγκαίρως ενημερώσει τις εταιρείες για όλες τις προτάσεις και τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή, μέσα από συγκεκριμένα εκδρομικά πακέτα που περιλαμβάνουν αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, παραλίες, μονοπάτια κ.λ.π. ώστε να  επιλέγουν το Βόλο όχι ευκαιριακά αλλά γνωρίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου».
Για την καλύτερη προετοιμασία της κρουαζιέρας υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βόλου από πέρυσι έχει δρομολογήσει διάφορες δράσεις σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την βελτίωση της εικόνας και της λειτουργικότητας της πόλης.
Σήμερα το πρωί στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου υποδέχτηκαν τους επισκέπτες μοιράζοντας ενημερωτικό έντυπο υλικό για την πόλη και την περιοχή και κυρίως το χάρτη ειδικών διαδρομών που βοηθά τον επισκέπτη να περιηγηθεί στην πόλη και να γνωρίσει τα σημεία αναφοράς, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των προτάσεων για εναλλακτικές σύντομες επισκέψεις στα κοντινά αξιοθέατα εκτός της πόλης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: