Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη έκθεση στη Νέα Αγχίαλο

Η Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, θέλοντας να στηρίξει τους ντόπιους εικαστικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς, διοργανώνει εν όψει των γιορτών χριστουγεννιάτικη έκθεση – μπαζάρ, στο χώρο του παλιού Τελωνείου, στην παραλία της Νέας Αγχιάλου. Οι νέοι καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα έργα τους από την ερχόμενη Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 (ώρα 17:00) έως και τις 12 Ιανουαρίου 2013, για μια εβδομάδα ο καθένας (από Παρασκευή ως Πέμπτη).
Η διοργάνωση της έκθεσης θα δώσει την ευκαιρία στους εικαστικούς δημιουργούς να παρουσιάσουν τα έργα τους και παράλληλα θα συντελέσει στην γνωριμία των ντόπιων καλλιτεχνών μεταξύ τους και κυρίως με το κοινό του Δήμου. Επίσης αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τη μύηση των νέων στις εικαστικές τέχνες και δημιουργίες.
Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 17.00 μέχρι τις 21.00 καθημερινά, ενώ τις εορταστικές μέρες θα είναι ανοιχτές και το πρωί από 11.00 έως 13.00. Τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην χριστουγεννιάτικη αυτή εκδήλωση είναι πρωτότυπες δημιουργίες – κεντήματα, ζωγραφική – αγιογραφία και κατασκευές,  εικαστικό και καλλιτεχνικό κόσμημα, χειροποίητες εικόνες σε ξύλο, χειροποίητο κόσμημα, κεραμική, ντεκουπάζ, είδη δώρων κ.ά.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της έκθεσης έχει ως εξής:
7/12 - 13/12: Είδη Δώρων - καλλιτεχνικά δημιουργήματα. Συμμετέχουν Ι.Ερρινάκης, Ε.Βασιλείου, Α.Ντελιμιχάλη, Ε.Καραβίδα.
14/12 - 20/12: Κεντήματα, εικόνες, μάσκες, ντεκουπάζ, είδη δώρων. Συμμετέχουν Β.Υφαντή, Θ.Δήμου, Α.Αθανασίου.
21/12 - 27/12: Καλλιτεχνικό κόσμημα – Δ.Σιαφαρίκα.
28/12 - 5/1 : Χειροποίητο κόσμημα, είδη δώρων. Συμμετέχουν Α.Γκούβερη, Ε.Σκοπιανού.
6/1 -12/1: Κατασκευές από ψηφιδωτό – ζωγραφική. Συμμετέχει Τμήμα Ζωγραφικής – Ψηφιδωτού Φιλοπρόοδου Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: