Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκινούν έργα συντήρησης των δρόμων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου

Εργασίες αναβάθμισης της οδοποιίας, αστικής και αγροτικής, ξεκινούν άμεσα στις περισσότερες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της οδικής ασφάλειας των δρόμων. Πρόκειται για έργα συντήρησης και αποκατάστασης οδών, συνολικής δαπάνης 255.176 ευρώ, που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου έτους 2012 και θα κατασκευασθούν με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ).
Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών. Σε όλες τις περιπτώσεις οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός προθεσμίας 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.
Πιο συγκεκριμένα, οι συμβάσεις περιλαμβάνουν έργα συντήρησης και κατασκευής οδών θα γίνουν στις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς, Αρτέμιδας, Αισωνίας, Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται σε 178.876 ευρώ. Στο πρόγραμμα συντηρήσεων οδοποιίας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σημειακές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση τομών ιδιαίτερα σε διασταυρώσεις ώστε να καλυφθούν οι λακκούβες, επισκευές κρασπεδορείθρων, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων. Έχουν ληφθεί υπόψη τα αιτήματα πολιτών, τα οποία  καταγράφηκαν αναλυτικά το προηγούμενο διάστημα αλλά και η ανάγκη για έκτακτες παρεμβάσεις οι οποίες προκύπτουν είτε από φθορές, είτε από έργα άλλων φορέων, αλλά και από την κακοκαιρία.
Εργασίες συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας θα γίνουν στις Δημοτικές Ενότητες Αισωνίας, Αρτέμιδας και Πορταριάς και το κόστος τους ανέρχεται σε 76.300 ευρώ. Οι εργασίες αυτές αφορούν διανοίξεις αγροτικών δρόμων και αποκαταστάσεις προσβασιμότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: