Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Εορταστικό γεύμα στο «Πλαγίως» για οικονομικά αδύναμους συμπολίτες

Μία ακόμη ιδιαίτερη δράση του Δήμου Βόλου με σκοπό την εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη το μεσημέρι, σε συνεργασία με επιχειρηματία της πόλης. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Πλαγίως» στο κέντρο της πόλης παρέθεσε εορταστικό γεύμα σε 57 συμπολίτες μας (όση και η δυνατότητα φιλοξενίας του εστιατορίου), οι οποίοι επιλέχθηκαν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου.
Φέτος στο «Πλαγίως» μεταξύ των άλλων αδύναμων οικονομικά συμπολιτών ήταν και μια Αφγανή μητέρα με τέσσερα παιδιά, που ζουν στον Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών – παιδιών της Ελληνικής Μέριμνας, καθώς επίσης τα δέκα παιδιά του Ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο του προγράμματος «Μέτοικος», που υλοποιούν η Ελληνική Μέριμνα και η «Άρσις».
Στο γεύμα παρέστησαν ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολος Παντσάς. Ο κ.Σκοτινιώτης ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη και δεσμεύτηκε ότι ο τομέας της κοινωνικής παρέμβασης θα παραμείνει στο κέντρο της προσοχής της Δημοτικής Αρχής. Από την πλευρά του ο κ.Παντσάς ευχήθηκε στην πορεία της χρονιά να βρεθούν μιμητές του επιχειρηματία που παρέθεσε το γεύμα, έτσι ώστε ολοένα και πιο συχνά τέτοιες δράσεις να δίνουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η κοινωνία του Βόλου είναι κοινωνία συμπαράστασης και συνοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: