Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Οι Γιατροί του Κόσμου εξετάζουν και εμβολιάζουν τα παιδιά του Βόλου

Με μια νέα σημαντική δράση ο Δήμος Βόλου, διά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας και Πολιτισμού, παρεμβαίνει δραστικά σε μείζονος σημασίας προβλήματα που αφορούν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Αυτή τη φορά φέρνει στο Βόλο για δύο ημέρες τους «Γιατρούς του Κόσμου», οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων-εθελοντών θα προσπαθήσουν να καλύψουν μια βασική ανάγκη, ένα κοινωνικό πρόβλημα το οποίο διογκώνεται και το οποίο αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις. Πρόκειται για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών εκείνων των οικογενειών που, είτε επειδή είναι ανασφάλιστες είτε γιατί δεν είναι ενημερωμένες σωστά, γίνεται πλημμελώς με  αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να κινδυνεύουν άμεσα από διάφορες ασθένειες.
«Οι Γιατροί του Κόσμου / Medecins Du Monde», τόνισε σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Α.Παντσάς «είναι μία διεθνής, ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες των πληθυσμών και τις δυνατότητες των ομάδων της να προσφέρουν βοήθεια σε μεγάλες αλλά και σιωπηρές κρίσεις του πλανήτη μας. Στόχος των Γιατρών του Κόσμου είναι η άμεση και αποτελεσματική παροχή ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε εκείνους που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Στο πλαίσιο λειτουργίας διαφόρων προγραμμάτων, πραγματοποιεί αποστολές σε περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε ευάλωτους πληθυσμούς». 
Η επίσκεψη των Γιατρών του Κόσμου στο Δήμο Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, σε οργανωμένο ιατρείο που λειτουργεί στην  οδό Κωνσταντά 147 (τηλ. 24210 70039).  Στην αποστολή θα συμμετέχει η Κινητή Παιδο-οδοντιατρική μονάδα με εθελοντές παιδιάτρους και οδοντιάτρους που θα προβούν σε προληπτική εξέταση και παιδιατρικό εμβολιασμό, με σκοπό να καλύψουν ανάγκες  ευάλωτων ομάδων. «Νοιώθουμε  βαθιά υποχρεωμένοι στους «Γιατρούς του Κόσμου» που ανταποκρίθηκαν, με μεγάλη θέρμη και ταχύτητα πρέπει να ομολογήσω, στην παράκλησή μας να διαθέσουν την μονάδα τους για τα παιδιά της πόλης μας», κατέληξε ο κ. Παντσάς.
Να σημειωθεί ότι οι «Γιατροί του Κόσμου» Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία γνήσια Ελληνική Oργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα. Συμπληρώνοντας 22 χρόνια συνεχούς δράσης το 2012, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.
Από σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, όσοι συμπολίτες επιθυμούν να εξεταστούν ή να εμβολιαστούν τα παιδιά τους από τους Γιατρούς του Κόσμου, μπορούν να κλείνουν ραντεβού για τις παραπάνω δύο μέρες στο τηλέφωνο 24210 20412  (υπεύθυνη κ. Ζωή Σμπόρου), ούτως ώστε χωρίς ταλαιπωρία να οργανωθεί και να αποδώσει σωστά η πολύ σημαντική αυτή δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: