Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκληρώνεται έως την Άνοιξη του 2013 το έργο του Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Προωθείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς το έργο αποπεράτωσης της αίθουσας Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, καθώς ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Υπενθυμίζεται ότι, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη από το καλοκαίρι οι κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες εκτιμάται ότι έως την Άνοιξη του 2013 θα έχουν ολοκληρωθεί, ώστε να αποδοθεί η υποδομή στην πόλη και τους κατοίκους της. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και αναμένεται να καλύψει το κενό που υπάρχει σήμερα στο Δήμο Βόλου, όσον αφορά τη λειτουργία ενός σύγχρονου κλειστού χώρου για τη φιλοξενία θεατρικών και γενικότερα πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Ως γνωστόν, το έργο στο Πολιτιστικό Κέντρο, έχει χωριστεί σε δύο υποέργα ως εξής:
α) Υποέργο 1: «Εργασίες αποπεράτωσης αίθουσας Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας» προϋπολογισμού 396.626,00 ευρώ.
β) Υποέργο 2: «Προμήθεια εξοπλισμού αίθουσας και σκηνής Θεάτρου» προϋπολογισμού 103.374,00 ευρώ.
Για το υποέργο 2, υπογράφηκε σήμερα η πρώτη εκ των τριών συμβάσεων για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και συγκεκριμένα για την προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος Video Relay. Η σύμβαση, την οποία υπέγραψαν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Φίλιππος Νάκας Α.Β.Ε.Ε.Τ.Ε.», προβλέπει την παράδοση του συστήματος σε χρονικό διάστημα 40 ημερών. Αναλυτικά το σύστημα περιλαμβάνει κάμερα PTZ DOME, μονάδα τηλεχειρισμού και επιλογής των εικονοληπτών, μόνιτορ 14΄΄ και τηλεόραση PlasmaLCD 42΄΄.
Υπενθυμίζεται ότι για το υποέργο 1, η σύμβαση υπογράφηκε τον περασμένο Ιούλιο και οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. Αφορούν την κατασκευή υπόβασης έδρασης ξύλινου δαπέδου αίθουσας, θύρες εισόδου αίθουσας θεάτρου, ελαιοχρωματισμό εσωτερικών επιφανειών, ηχοαπορροφητικά ξύλινα πάνελ, ηχοαπορροφητικές επιφάνειες τοίχων από γυψοσανίδα, ανακλαστήρες ήχου οροφής και τοίχων, τοποθέτηση 350 καθισμάτων θεάτρου, καθώς και τοποθέτηση τοπικών κλιματιστικών μονάδων.
Όπως τονίζει ο κ.Σκοτινιώτης, με την ολοκλήρωση του έργου θα αποδοθεί στην πόλη και τους κατοίκους της η υποδομή στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, η οποία θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου, σε συνδυασμό με τον μοναδικό περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Άλσους «Ανδρέας Βαλαχής».
Σημειώνεται ότι, παράλληλα με τις εργασίες στο Πολιτιστικό Κέντρο, ολοκληρώθηκε η ανάπλαση γύρω από το Θέατρο με το έργο «Εργασίες Εξωραϊσμού του Πολιτιστικού Άλσους» προϋπολογισμού 100.000€. Στο πλαίσιο του έργου ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση του πρασίνου και οι δεντροφυτεύσεις, έγιναν οι πλακοστρώσεις και δημιουργήθηκαν οι χώροι στάθμευσης, τοποθετήθηκε το δίκτυο ηλεκροφωτισμού, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του σιντριβανιού ενώ εκκρεμεί μόνο η τοποθέτηση του μηχανισμού. Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας των κλεμμένων καλωδίων και ηλεκτρολογικών υλικών τα οποία απαιτούνται για να αποκατασταθεί ο φωτισμός στο Πολιτιστικό Άλσος με τη δημιουργία νέου δικτύου μήκους αρκετών χιλιομέτρων.  Η παρέμβαση αποτελεί προτεραιότητα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013, ώστε η λειτουργία του Θεάτρου και του Πολιτιστικού Κέντρου να συνδυαστεί με την αποκατάσταση του φωτισμού συνολικά στο Άλσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: