Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Νέα στέγη για δυο Νηπιαγωγεία σε Νέα Ιωνία και Αγριά

Σε καινούργια, σύγχρονα διδακτήρια, θα μεταστεγαστούν το αμέσως επόμενο διάστημα το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας και το 1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς, καθώς υπογράφηκε σήμερα η πράξη διοικητικής παραλαβής των δυο κτιρίων από στελέχη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου Σ.Μπαρτζιώκα και τις Διευθύντριες των δυο σχολικών μονάδων, παρουσία των τοπικών Αντιδημάρχων Γ.Καουνά και Ν.Στόϊκου αντίστοιχα, καθώς και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Παπαϊωάννου.

Πιο συγκεκριμένα, το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, απέναντι από το πρώην Δημαρχιακό κατάστημα, που λειτουργεί έως σήμερα σε αίθουσες του παρακείμενου Δημοτικού σχολείου, θα μεταφερθεί σε δικό του, αυτόνομο χώρο, με δυο αίθουσες διδασκαλίας, που κατασκευάστηκε στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος. Εξάλλου, το 1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς, το οποίο φιλοξενείται επί σειρά ετών στον δημοτικό παιδικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας, απέκτησε δικό του κτίριο με 3 αίθουσες διδασκαλίας, χώρο υποδοχής, γραφείο των εκπαιδευτικών, τραπεζαρία, κουζίνα και αποθηκευτικό χώρο, ενώ διαθέτει επίσης κατάλληλο αύλειο χώρο για αθλοπαιδιές. Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου ανέλαβε τις εργασίες καθαρισμού του νέου κτιρίου, προκειμένου να γίνει άμεσα η μεταφορά του σχολείου.
Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε σήμερα από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης ο έλεγχος καταλληλότητας του δημοτικού κτιρίου επί της οδού Μαγνησίας στη Νέα Ιωνία, δίπλα από τα γραφεία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ όπου, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη, θα μεταφερθεί το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας. Η Επιτροπή θα προτείνει μικροπαρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν προκειμένου να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν η μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου.
Όπως είναι γνωστό, το 16ο Νηπιαγωγείο στεγάζεται σε μισθωμένο οίκημα (πρώην κατάστημα) στη συμβολή των οδών Ικονίου-Δορυλαίου, χωρίς να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής, αφού λόγω στενότητας χώρου φιλοξενεί μόνο 30 παιδιά. Με τη μεταστέγασή του στο δημοτικό κτίριο εκτιμάται ότι θα μπορεί να απορροφήσει ακόμη 20 παιδιά τουλάχιστον. Η μεταφορά του Νηπιαγωγείου αποτελούσε πάγιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Ο Δήμος Βόλου αναζήτησε λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και τελικώς κατέληξε στην απόφαση για μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου στο κτίριο της οδού Μαγνησίας, καθώς πληροί τις προδιαγραφές από κάθε άποψη, παρότι το προόριζε για τη στέγαση δημοτικών υπηρεσιών.
Τόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απ. Παντσάς όσο και η κ. Μπαρτζιώκα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο Δήμος Βόλου, σε μια εποχή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται με το χειρότερο τρόπο, στέλνει αισιόδοξο μήνυμα μέσα από την επίλυση προβλημάτων στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισαν ότι θα συνεχιστεί η συστηματική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων που πληρούν τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία διδακτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: