Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

O Δήμος Βόλου προσφέρεται να συμβάλει στη δημιουργία νέου site του αεροδρομίου Ν.Αγχιάλου

Αξιοποιώντας συντονισμένα και με σχέδιο τις νέες τεχνολογίες, ο Δήμος Βόλου επιδιώκει να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες σε όλους τους τομείς δράσης και ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, που αποτελεί και την πιο δυναμική προοπτική για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου και λειτουργεί εξειδικευμένο τουριστικό site (www.volosinfo.gr), με σύγχρονες εφαρμογές οι οποίες διευκολύνουν την αναζήτηση οποιασδήποτε πληροφορίας για την περιοχή, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, ενώ ήδη μεταφράζεται και στα ρώσικα.
Το νέο site, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά ένα σύγχρονο εργαλείο για την τουριστική προβολή του ενιαίου Δήμου Βόλου και την υποστήριξη της εξωστρέφειας της περιοχής, έτυχε ιδιαίτερα θετικής αποδοχής από τους τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού.
Επιμένοντας στην ανάγκη αξιοποίησης της νέας τεχνολογίας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προτείνει, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης στην εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, να αναλάβουν ειδικευμένα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου τη δημιουργία νέας, σύγχρονης ιστοσελίδας για τον Κρατικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου (Κ.Α.Ν.Α.) και τις υπηρεσίες του. Μάλιστα, έχει ήδη στείλει σχετική επιστολή προς τον Αερολιμενάρχη Κ.Ευσταθίου, υπογραμμίζοντας ότι το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου (VOL) αποτελεί για το Δήμο Βόλου την πιο βασική υποδομή υποστήριξης της τουριστικής κίνησης και ανάπτυξης της περιοχής. «Στο πλαίσιο του σχεδίου και των πρωτοβουλιών μας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου, κορυφαία προτεραιότητα κατέχει η προβολή του Κ.Α.Ν.Α. Για το σκοπό αυτό έχουμε οργανώσει πλήθος συναντήσεων με φορείς, εταιρίες και πράκτορες, σκοπεύοντας στην υποστήριξη των υπαρχουσών πτήσεων,  στην προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών και στη δημιουργία νέων αεροπορικών συνδέσεων», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η ιστοσελίδα με την οποία εμφανίζεται ο  Κ.Α.Ν.Α.  στο διαδίκτυο δεν είναι ενημερωμένη και δεν περιέχει λειτουργικές, χρηστικές και, σε μερικές περιπτώσεις, σωστές πληροφορίες για τη λειτουργία του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι να στηρίξει με κάθε τρόπο το σύγχρονο και διαρκώς αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας και με δεδομένη την τεράστια  σημασία  που διαδραματίζει στην εποχή μας το διαδίκτυο, είναι διατεθειμένη να συμβάλει στην αρτιότερη διαδικτυακή παρουσία του αεροδρομίου, διασφαλίζοντας παράλληλα τη σωστή και ολοκληρωμένη πληροφόρηση των επισκεπτών της περιοχής μας.
Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται η δημιουργία νέου site που θα εκπροσωπεί το Κ.Α.Ν.Α. και τις υπηρεσίες του, από ειδικευμένα στελέχη του Δήμου Βόλου, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν το περιεχόμενο και να αναπτύξουν το δημιουργικό της νέας ιστοσελίδας, να εισαγάγουν τα στοιχεία του site και να υποστηρίξουν το τελικό εικαστικό αποτέλεσμα. Φυσικά, η συλλογή και διαμόρφωση του υλικού θα γίνει σε συνεργασία με τα στελέχη του Κ.Α.Ν.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: