Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Όχι στην κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας- Μαυροβουνίου

Την πλήρη αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στην κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου, που σύμφωνα με πληροφορίες  προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, επισημαίνοντας συγκεκριμένα τα ακόλουθα: «Θεωρούμε απολύτως λανθασμένη την απόφαση για κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας-Μαυροβουνίου. Η δημιουργία και η ενδυνάμωση του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας-Μαυροβουνίου υπήρξε σταθερή απαίτηση της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια, με στόχο τη διαφύλαξη και προστασία της αισθητικής, οικολογικής και πολιτισμικής αξίας της λίμνης  Κάρλας και του ευρύτερης περιοχής, και ταυτόχρονα την κοινωνική - οικονομική ανάπτυξή της.
Τυχόν υλοποίηση της απόφασης για κατάργηση του Φορέα και κατακερματισμό των αρμοδιοτήτων τεχνικής και περιβαλλοντικής διαχείρισης του έργου, μεταξύ υπηρεσιών που ανήκουν σε διαφορετικούς φορείς, είναι βέβαιο πως θα θέσει σε σοβαρή αμφισβήτηση την πολιτική και το σχεδιασμό για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ επίσης θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.
Εξάλλου, ούτε στο όνομα της οικονομικής εξυγίανσης του δημοσίου, μπορεί να δικαιολογηθεί η κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας-Μαυροβουνίου. Και τούτο διότι η λειτουργία του, όχι μόνο δεν επιφέρει επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αντιθέτως συνεισφέρει στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων (ΕΣΠΑ) από τα οποία, όπως προκύπτει, είναι εξασφαλισμένη η μισθοδοσία των στελεχών του ως το 2015.
Κατόπιν αυτών θεωρούμε αναγκαία την επανεκτίμηση της απόφασης και την αποφυγή βιαστικών χειρισμών, που ακυρώνουν το έργο το οποίο πρέπει να διαδραματίσει ο Φορέας και δημιουργούν αβεβαιότητα στην τοπική κοινωνία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: