Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Δεν υπάρχει μόνο ο Βόλος του ζόφου και της καταχνιάς, αλλά και ο Βόλος της δημιουργίας και της ελπίδας

Το μήνυμα ότι «ο Βόλος, ακόμη και σ’ αυτή την τόσο δύσκολη για την πατρίδα μας εποχή, στέκεται όρθιος, πάντοτε παρών στα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα  και πάντοτε έτοιμος να ανταποκριθεί, τόσο από πλευράς υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά, σε κάθε μεγάλη αθλητική πρόκληση», απηύθυνε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη του βράδυ στην παραλία του Βόλου, τονίζοντας με έμφαση πως «δεν υπάρχει μόνο ο Βόλος του ζόφου και της καταχνιάς, αλλά υπάρχει και ο Βόλος της δημιουργίας και της ελπίδας».
Η λιτή αλλά εντυπωσιακή τελετή, με αναφορές στην Αργοναυτική Εκστρατεία, την ιστορία αλλά και τη σύγχρονη φυσιογνωμία της περιοχής, σηματοδότησε την έναρξη της παγκόσμιας διοργάνωσης, μέσα από την οποία η πόλη του Βόλου θα ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη.
Αναλυτικά, ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε στο χαιρετισμό του τα ακόλουθα:
«Τα βλέμματα  της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας, τα βλέμματα των εκατομμυρίων φίλων της συγχρονισμένης κολύμβησης, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, είναι σήμερα στραμμένα στο Βόλο.
 Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού αρχίζει.
Είμαστε βέβαιοι πως τις μέρες αυτές,  στο ανοιχτό δημοτικό κολυμβητήριο του Βόλου, αλλά και στο κλειστό της Ν. Ιωνίας,  θα ζήσουμε μοναδικές συγκινήσεις. Η συγχρονισμένη κολύμβηση άλλωστε, ένα άθλημα στο οποίο δένονται μεταξύ τους η κολύμβηση, η μουσική, ο χορός και η έκφραση, κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους, ενώ η πόλη μας έχει ήδη καταγράψει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.
Είμαστε βέβαιοι πως τις μέρες αυτές θα αναδειχθούν οι πανανθρώπινες αξίες και τα πραγματικά ιδεώδη του αθλητισμού, που τόσο τα έχουμε ανάγκη σε εποχή βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης.  Ο Αθλητισμός, άλλωστε, είναι ένας  ύμνος στην ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών.
Η σημερινή μέρα, είναι μια ακόμη μέρα-σταθμός στην αθλητική ιστορία του Βόλου.   
Η  πόλη μας υποδέχεται, με ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή τιμή, τις κορυφαίες νέες αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης, από 34 χώρες του κόσμου, από τις πέντε ηπείρους.
Υποδέχεται  τους προπονητές τους και τους συνοδούς των ομάδων.     Τους διαιτητές και τους κριτές που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα.
Και φυσικά, υποδέχεται  τα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FINA) και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, προς τους οποίους είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες για τη μοναδική, πραγματικά, τιμή προς την πόλη μας. Τη μοναδική τιμή, την οποία καμία άλλη πόλη στον κόσμο δεν έχει εξασφαλίσει, της διοργάνωσης, επί δύο συνεχόμενες χρονιές, δύο παγκόσμιων πρωταθλημάτων. Πέρυσι, τέτοιες μέρες, φιλοξενούσαμε, με εντυπωσιακή επιτυχία, το 16ο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών. Φέτος, από αύριο και μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου,  το 13Ο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων. Αλλά και ενδιάμεσα, τον Μάϊο που μας πέρασε, φιλοξενήσαμε  το προκριματικό τουρνουά  στο πλαίσιο  του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης γυναικών.
Τους είμαστε λοιπόν ευγνώμονες, γιατί μας δίνουν  την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι ο Βόλος, ακόμη και σ’ αυτή την τόσο δύσκολη για την πατρίδα μας εποχή, στέκεται όρθιος, πάντοτε παρών στα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα  και πάντοτε έτοιμος να ανταποκριθεί, τόσο από πλευράς υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά, σε κάθε μεγάλη αθλητική πρόκληση. Ότι όχι, δεν υπάρχει μόνο ο Βόλος του ζόφου και της καταχνιάς, αλλά υπάρχει και ο Βόλος της δημιουργίας και της ελπίδας.
Θα μας επιτρέψετε, ωστόσο, να κάνουμε  ειδική αναφορά στον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και κορυφαίο παράγοντα του παγκόσμιου ναυταθλητισμού, τον κ.Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και δημοσίως ότι υπήρξε απολύτως συνεπής στη δέσμευση που ανέλαβε πέρυσι.  Τον ευχαριστούμε από καρδιάς.
Οφείλουμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστό. Γιατί μόνο χάρις στην άριστη συνεργασία μας, στάθηκε δυνατό να αναλάβουμε, από κοινού, την ευθύνη μιας τόσο μεγάλης και εξαιρετικά δύσκολης διοργάνωσης. Μιας διοργάνωσης, που συμβάλλει, ταυτόχρονα, στη διεθνή προβολή της περιοχής μας και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Και μάλιστα, σε μια εποχή, που το έχουμε ανάγκη όσο ποτέ.
Και φυσικά, θα ήταν παράλειψή μας αν δεν εκφράζαμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους χορηγούς των Αγώνων  και ιδιαίτερα στην εταιρία ΜΕΤΚΑ, που είναι και ο βασικός χορηγός.
Αγαπητές και αγαπητοί φιλοξενούμενοι,
Ο Βόλος, η πόλη με τη πλούσια αθλητική και πολιτιστική παρουσία, η πόλη των Αργοναυτών και του Ιάσονα, η πόλη με τη δυναμική τουριστική αγορά, την ισχυρή βιομηχανική και εμπορική δραστηριότητα, το διαρκώς αναπτυσσόμενο  Πανεπιστήμιο, το σημαντικό  λιμάνι, το αεροδρόμιο, το πανέμορφο βουνό των Κενταύρων, το μοναδικό φυσικό και  δομημένο  περιβάλλον, σας καλωσορίζει και σας υπόσχεται μια ζεστή φιλοξενία.
Για μας, η πιο μεγάλη ικανοποίηση θα είναι αν τις μέρες αυτές, μαζί με τις αγωνιστικές σας υποχρεώσεις, βρείτε το χρόνο   να ξεναγηθείτε   στη μακραίωνη ιστορία της πόλης μας, να γνωρίσετε τον πολιτισμό της, να χαρείτε τις σπάνιες ομορφιές της.
Και ακόμη πιο μεγάλη ικανοποίηση, αν επιστρέψετε στις  πατρίδες σας με μια γλυκιά νοσταλγία για το Βόλο.
Ολοκληρώνοντας, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε και δημοσίως  ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ,  της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, όπως και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που έδωσαν κυριολεκτικά την ψυχή τους για να έχουμε μια άψογη διοργάνωση.
Και, κυρίως, να εκφράσουμε και δημοσίως ένα εγκάρδιο ευχαριστώ στους δεκάδες, τους εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι κράτησαν ζωντανή τη μεγάλη παράδοση εθελοντισμού, που έχει πια δημιουργηθεί στην πόλη μας. Όπως και ένα εγκάρδιο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της σημερινής βραδιάς.
Χαρείτε, λοιπόν, την τελετή έναρξης που ετοιμάσαμε με δικές μας αποκλειστικά δυνάμεις, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, Σπύρου Μαβίδη. Ο Βόλος σήμερα γιορτάζει. Και ταυτόχρονα,  ο Βόλος θέτει σήμερα ισχυρή υποψηφιότητα για νέες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.
Καλή διαμονή, καλή επιτυχία και καλή επιστροφή στις πατρίδες σας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: