Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς όλους ανεξαιρέτως τους νέους της πόλης μας

Ευχές για καλή επιτυχία στις σπουδές και τη ζωή τους, απευθύνει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης προς τους μαθητές σχολείων του Δήμου Βόλου που πέτυχαν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, εκφράζοντας παράλληλα αλληλεγγύη προς όλους ανεξαιρέτως τους νέους της πόλης μας, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας και του εκπαιδευτικού συστήματος. Αναλυτικά, ο κ. Σκοτινιώτης επισημαίνει σε δήλωσή του τα ακόλουθα: «Οι Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελούν κάθε χρόνο για τη χώρα μας - τη μοναδική, ίσως, χώρα του κόσμου - μείζον γεγονός, το οποίο συνοδεύεται από εντυπωσιακή δημοσιότητα.
Δεν επιθυμούμε να μπούμε κι εμείς στη λογική διαχωρισμού των νέων σε αυτούς που πέτυχαν και σε αυτούς που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν με επιτυχία στη δύσκολη, κοπιαστική και ψυχοφθόρα διαδικασία των εξετάσεων. Πολλώ μάλλον δεν μπορούμε να παραβλέπουμε πως εκτός από τους επιτυχόντες και τους μη επιτυχόντες υποψηφίους, υπάρχουν και χιλιάδες νέοι που οι ανάγκες του βιοπορισμού δεν τους επέτρεψαν καν να φθάσουν μέχρι τις Εξετάσεις, τους οποίους δυστυχώς ξεχνάμε αυτή τη μέρα.
Αισθανόμαστε, λοιπόν, την ανάγκη να σταθούμε αλληλέγγυοι προς όλους ανεξαιρέτως τους νέους της πόλης μας, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας και του εκπαιδευτικού συστήματος. Στους νέους που αναπτύσσουν τους δικούς τους κοινωνικούς και προσωπικούς στόχους και  αγωνίζονται να παραμερίσουν τα τεράστια εμπόδια που καθηλώνουν το μέλλον τους.
Όλα αυτές οι διαπιστώσεις προφανώς και δεν σημαίνουν ότι θα πρέπει να υποβαθμίσουμε τη σπουδαία επιτυχία των νέων της πόλης μας που πέτυχαν στις Γενικές Εξετάσεις. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, πρώτα και κύρια στους ίδιους τους επιτυχόντες, για τη μεγάλη και συστηματική  προσπάθεια που κατέβαλαν, αλλά και στις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν δίπλα τους. Ευχόμαστε καλή φοιτητική ζωή και καλή πρόοδο στις σπουδές τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια: