Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Επί τάπητος τα προβλήματα σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου

Οι ανάγκες σχολικής στέγης και το πρόγραμμα συντηρήσεων και επισκευών των διδακτηρίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξετάστηκαν σε σημερινή σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Ν.Οικονόμου, Απ. Παντσά και Φ.Λαμπρινίδη, της Προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Σχολικής Επιτροπής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σ. Μπαρτζιώκα, του Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας Γ. Παπαϊωάννου και του Προϊσταμένου του Τμήματος Συντηρήσεων Δήμου Βόλου Δ.Φαλαγγάρη.
Όσον αφορά το θέμα της σχολικής στέγης, η συζήτηση επικεντρώθηκε καταρχάς στη δυνατότητα μεταστέγασης νηπιαγωγείων από μισθωμένα σε δημοτικά κτίρια, που πληρούν τις προδιαγραφές για το σκοπό αυτό. Σημειώνεται ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, όπου υπάρχουν 13 τουλάχιστον νηπιαγωγεία τα οποία λειτουργούν σε ακατάλληλα μισθωμένα κτίρια και αναζητούνται λύσεις έστω και για ορισμένα εξ αυτών, εφόσον υπάρχουν δημοτικά ακίνητα στις συγκεκριμένες περιοχές.
Ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε να προωθηθεί κατά προτεραιότητα η έρευνα για την εξεύρεση χώρων, έστω και ιδιωτικών, για τη μεταστέγαση των 14ων Νηπιαγωγείων Βόλου και Νέας Ιωνίας, καθώς και του 4ου Νηπιαγωγείου Βόλου, όπου οι ανάγκες είναι πιεστικές.
Σημειώνεται ότι από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά αναμένεται να λειτουργήσει η νέα αίθουσα στο 27ο Δημοτικό Σχολείο στις Αλυκές, ενώ αναμένεται και η παράδοση του 17ου Νηπιαγωγείου στο Καραγάτς και του 12ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας, απέναντι από το πρώην Δημαρχείο. Επίσης, προχωρά η ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς στην Άλλη Μεριά και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας στα Μελισσάτικα.
Όπως είναι γνωστό, εξάλλου, κατά προτεραιότητα εκπονήθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου οι μελέτες α) για την κατασκευή νέου διδακτηρίου που θα στεγάσει τα 9ο Δημοτικό και 9ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, σε δημοτικό οικόπεδο το οποίο βρίσκεται στην οδό Ζέρβα, β) για την ανέγερση κτιρίου στο οικόπεδο του 10ου Δημοτικού Σχολείου, επί της οδού Κύπρου, προκειμένου να στεγαστεί το 5ο Νηπιαγωγείο και γ) για την ανέγερση νέου διδακτηρίου του 27ου Δημοτικού Σχολείου σε δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται στις Αλυκές. Οι μελέτες για τις δυο πρώτες σχολικές μονάδες έχουν ήδη αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας για έγκριση των τελικών σχεδίων, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα ενόψει προκήρυξης σχετικής πρόσκλησης από το ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: