Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ο Δήμος Βόλου τίμησε τους σύγχρονους Αργοναύτες

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η εκδήλωση του Δήμου Βόλου προς τιμή των 55 κωπηλατών, που εθελοντικά συμμετείχαν και συνέβαλαν με επιτυχία στην πραγματοποίηση του πλου της «ΑΡΓΩ» στον Παγασητικό κόλπο, το χρονικό διάστημα από 8 έως 11 Ιουνίου 2012, στο πλαίσιο της κινηματογράφησης του πλοίου από την αυστραλέζικη εταιρεία παραγωγής ιστορικών ντοκιμαντέρ OXUS SECRETS OF A LOST WORLD.
Οι κωπηλάτες – μέλη του Συλλόγου «Αργοναύτες 2008», συνοδευόμενοι από μέλη των οικογενειών τους, κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και τους απένειμε επαίνους για την εθελοντική συμμετοχή τους στο εγχείρημα. Ο κ. Σκοτινιώτης ευχαρίστησε τους σύγχρονους αργοναύτες για την προσπάθεια που κατέβαλαν, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να φέρουν εις πέρας μια σημαντική πρωτοβουλία για την πόλη και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Βόλου είχε την ηθική υποχρέωση να τους τιμήσει για την προσπάθεια αυτή, καθώς αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, χάρις στην καθοριστική συμβολή των κωπηλατών, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα γυρίσματα του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ με θέμα το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας, το οποίο θα προβληθεί από το BBC και άλλα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως, κάνοντας γνωστή την πόλη του Βόλου σε όλο τον πλανήτη. «Πρόκειται για μια διεθνή διαφημιστική καμπάνια, την οποία ο Δήμος Βόλου δεν θα μπορούσε ποτέ να χρηματοδοτήσει», τόνισε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση του σκάφους με στόχο την τουριστική προβολή της περιοχής.
Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τους κωπηλάτες ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μελέτης για τη δημιουργία Μουσείου για την Αργώ και τον μύθο των Αργοναυτών, αντάξιου προς την απήχηση του μύθου και ικανού να αποτελέσει σύμβολο για την πόλη και κινητήρια δύναμη ανάπτυξης του τουρισμού της περιοχής.
Ο Πρόεδρος των Αργοναυτών Κώστας  Κεχαϊδης εξέφρασε τη στήριξη του Συλλόγου στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία του μουσείου και την αξιοποίησή του σκάφους με στόχο τη διεθνή προβολή της περιοχής, ενώ ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου Ν. Ντόκος, ο οποίος είχε αναλάβει εκ μέρους του Δήμου τον συντονισμό του προγράμματος OXUS-AΡΓΩ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας και εξήρε το ρόλο των κωπηλατών.
Τέλος, ο κ. Σκοτινιώτης δεν παρέλειψε να καλέσει τα μέλη του Συλλόγου «Αργοναύτες 2008» να αγκαλιάσουν την επικείμενη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, που θα φιλοξενήσει ο Βόλος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, συμβάλλοντας εθελοντικά στις οργανωτικές προετοιμασίες, αλλά και κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: