Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Κοπή χόρτων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου

Συνεχίζονται εντατικά από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου οι εργασίες κοπής χόρτων. Μετά την κοπή στο κέντρο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, οι διαδικασίες συνεχίζονται στις περιοχές πάνω από την οδό Αναλήψεως, ενώ ειδικό μηχάνημα ξεκίνησε στην οδό Πευκακίων και ήδη έχει ολοκληρώσει την κοπή έως την Πλαζ Αλυκών, με σκοπό να συνεχίσει σε κεντρικούς δρόμους των Νέων Παγασών.
Με το ίδιο μηχάνημα έχει προγραμματιστεί να γίνει από την υπηρεσία Πρασίνου η κοπή των χόρτων και στην Περιφερειακή Οδό, ξεπερνώντας έτσι τα στενά όρια των αρμοδιοτήτων του Δήμου χάριν του δημοσίου συμφέροντος και της ασφάλειας της οδικής κυκλοφορίας. Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για τυχόν καθυστερήσεις, αφού οι εκτάσεις που πρέπει να καλυφθούν σε όλο τον Καλλικράτειο Δήμο Βόλου είναι τεράστιες, ενώ δεν βοηθούν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς οι συνεχείς βροχοπτώσεις εντείνουν το πρόβλημα. Παράλληλα η Διεύθυνση Πρασίνου προχώρησε τις τελευταίες ημέρες σε εξωραϊσμό των ακτών που ήταν υποψήφιες για τις Γαλάζιες Σημαίες.

Φυτεύσεις σε σχολεία – σπορά γηπέδων
Στο μεταξύ, στελέχη της Διεύθυνσης Πρασίνου συνεχίζουν τις τεχνικές εργασίες που είναι απαραίτητες στο 10ο Γυμνάσιο Διμηνίου καθώς και στο 9ο Νηπιαγωγείο Βόλου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία φύτευσης δέντρων και θαμνοειδών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που έχει γίνει για συστηματικές «πράσινες επεμβάσεις» σε σχολεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση νέου χώρου πάρκου και πρασίνου στη Νέα Δημητριάδα, στη συμβολή των οδών Απόλλωνος – Αριάδνης, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία εξυγίανσης των φυτών (μανόλιες) στη νησίδα της οδού Λαρίσης.
Πέραν όλων αυτών, η Διεύθυνση Πρασίνου πραγματοποιεί εργασίες σποράς και φροντίδας ποδοσφαιρικών γηπέδων ιδιαίτερα επιβαρημένων, προκειμένου να δοθούν στα αθλητικά σωματεία. Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί επεμβάσεις στα γήπεδα των Λεχωνίων, της Αγριάς, των Μικροθηβών, της Ν. Αγχιάλου, του Σαρακηνού και του Μαγνησιακού.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: